LONDEN,18 juni 2013– Canon, wereldwijd marktleider in imaging solutions, kondigt vandaag de wereldwijde introductie van de Océ Arizona® 600-serie UV flatbed printers aan, met de allerhoogste productiesnelheden ooit in deze bekroonde klasse. De nieuwe serie is een belangrijke upgrade van de Océ Arizona 550-modellen die door de nieuwe serie worden vervangen en biedt nog meer veelzijdigheid, met tot zes onafhankelijke inktkanalen die aan de specifieke wensen van de Print Service Providers (PSP’s) kunnen worden aangepast.

De nieuwe Océ Arizona 600-serie staat centraal op Canon Europe’s debuutoptreden tijdens FESPA in Londen.

De vier nieuwe modellen in de Océ Arizona 600-serie – de Océ Arizona 640 GT, Océ Arizona 640 XT, Océ Arizona 660 GT en Océ Arizona 660 XT – zijn allemaal even geschikt voor PSP’s die standaard grafisch werk met hoge snelheid willen uitvoeren en voor hen die zich meer richten op speciale projecten en behoefte hebben aan meer inktkanalen om hun mogelijkheden uit te breiden.

De Océ Arizona 660-modellen bieden zes onafhankelijke inktkanalen, waarvan de twee extra kanalen kunnen worden geconfigureerd om de printsnelheid te verhogen – door het toevoegen van extra cyaan en magenta inkten (bekend als CM²) – of voor het aanbrengen van meer decoratieve elementen zoals een laag vernis of witte inkt.

CM² stelt gebruikers in staat standaard grafische applicaties te printen en een zeer hoge productiviteit te behalen. Zo kunnen zij bij een hogere productiesnelheid de gelijkmatigheid en kwaliteit van prints behalen die anders alleen mogelijk is in de ‘Quality’ modus. Gebruikers profiteren van deze verbeterde printkwaliteit voor een hogere netto-productiviteit. CM²-geconfigureerde printers bieden daarnaast een ‘Production-Squared’ printmodus die haarscherpe prints met snelheden van meer dan 46m² per uur produceert – bijna 25 procent sneller dan de ‘Production’ modus.

Voor printers die zich richten op meer speciale toepassingen zijn er twee andere configuraties voor de extra inktkanalen die de mogelijkheden uitbreiden – ‘Vernis + wit’ en ‘Dubbel-wit’.

‘Vernis + Wit’ laat printers witte inkt gebruiken op diverse niet-witte substraten inclusief backlit prints – voor het produceren van prints van exceptionele kwaliteit tegen zeer interessante tarieven. Vernis kan alleen worden gebruikt of als steun- of flood-element voor decoratieve elementen, of kan worden gecombineerd met witte inkt voor het creëren van unieke toepassingen voor bewegwijzering en POS of specifieke toepassingen.

‘Dubbel-wit’ gebruikt beide extra kanalen voor witte inkt (als vernis niet nodig is) om dubbele ondoorschijnendheid te bieden in één enkele drukgang bij het produceren van jobs met witte inkt op niet-witte media of objecten. Dat komt met name van pas bij het printen op ongebruikelijke media en industriële toepassingen.

De vierkanaals Océ Arizona 640 is er volledig op gebouwd om mee te groeien met het bedrijf van de PSP en er is op elk moment een upgrade mogelijk naar een zeskanaals 660-model – door het toevoegen van twee extra inktkanalen – om de veelzijdige mogelijkheden nog verder uit te breiden (Vernis + Wit of Dubbel-wit) of de productiviteit te verhogen (CM²-printen).

De Océ Arizona 600 GT-modellen zijn uitgerust met het standaard tafelformaat van 1,25 bij 2,5 meter terwijl de Océ Arizona 600 XT-printers het extra grote tafelformaat van 2,5 bij 3,05 meter hebben. Beide modellen zijn geschikt voor harde media tot een dikte van 50,8 mm. Voor alle modellen is een ‘Roll Media Option’ verkrijgbaar om te printen op flexibele media tot een breedte van 2,2 meter.

Alle modellen zijn uitgerust met de bekroonde Océ VariaDot® imagingtechnologie voor een superieure beeldkwaliteit en een aantal nieuwe functies die de veelzijdigheid en effectiviteit van de productie nog verder verhogen:

  • Actieve compensatie van pixelplaatsing– voor trefzekere beeldscherpte, dichtheid en uniformiteit van afbeeldingen op het gehele printvlak – zowel flatbed als via de Roll Media Option
  • Een variabel vacuümsysteem – vacuümzones (zes op de GT-modellen en zeven op de XT-modellen) zijn geschikt voor het merendeel van de standaardformaat grafimedia om handmatig maskeren te verminderen of te elimineren waardoor het aantal ingrepen van de operator wordt teruggebracht en de productiviteit toeneemt
  • Een speciale batchmodus voor een gestroomlijnde productie van complexe, uit meerdere drukgangen bestaande jobs zonder dat er iemand bij aanwezig hoeft te blijven

Bart Geraads, European Production Print Group Director, Technical Document Systems (TDS) & Display Graphic Systems (DGS), Canon Europe, Middle East & Africa, licht toe: “De grootformaatmarkt groeit terwijl klanten steeds meer vragen naar nieuwe en creatieve toepassingen. Door klanten iets nieuws en unieks te bieden, onderscheiden PSP’s zich van hun concurrenten. En dat is precies waar het bij de nieuwe Océ Arizona 600-serie om gaat. De optie om modellen in deze range te upgraden, zorgt ervoor dat de investering niet verouderd raakt en dat het serviceaanbod en klantenbestand met het bedrijf kan meegroeien in de zekerheid dat de capaciteit van de technologie die zij gebruiken met hen meegroeit.

“Wij kijken er naar uit om bezoekers van de Canon-stand te laten zien hoe de modellen in deze range hen kunnen helpen om met hun bedrijf de volgende, krachtige en duurzame stap te zetten.”

 

Rate this post

Print Friendly