Amsterdam, 13 juni 2013 – Basware, de wereldwijde marktleider op het gebied van Purchase-to-Pay-oplossingen, benut alle mobiele mogelijkheden voor geautomatiseerde factuurverwerking voor het midden- en kleinbedrijf met de lancering van een mobiele versie van InvoiceReady. Door gebruik te maken van een mobiele versie ter ondersteuning van het factuur-verwerkingsproces kan het MKB de omlooptijd van facturen verlagen en zo boetes voor te late betaling of gemiste kortingen voorkomen. Met InvoiceReady Mobile kunnen gebruikers vanaf hun mobiele apparaat eenvoudig inkoop- en kostenfacturen, reis- en onkostenvergoedingen en contracten verwerken.

Esa Tihilä, CEO van Basware: “Een gebrek aan verbinding tussen aan de ene kant de ‘frontlinie,’ waar medewerkers dagelijks betalingen najagen en uitvoeren en aan de andere kant de top, waar beslissingen over het budget en de vooruitzichten worden genomen, zorgt voor commerciële druk. Zodoende is er dringend behoefte aan een effectieve operationele, financiële strategie, die niet gehinderd mag worden omdat de beslissingsbevoegde medewerker niet op kantoor is. Deze rompslomp van factuurwerking wordt vermeden door mobiele toegang via iedere smartphone of tablet met een webbrowser, zodat iemand zijn budget beter kan beheren en zich kan focussen op het bedienen van zijn klanten. Dit betekent dat personeel zich kan concentreren op het echte werk, facturen kunnen afhandelen op een rustig moment en het management inzicht krijgt in de cashflow.”

Uit Basware’s eigen MKB Finance-onderzoek eerder dit jaar bleek dat medewerkers van kleine bedrijven bijna zeventien uur per maand aan financiële activiteiten beste-den. Dit komt overeen met twee volledige werkdagen die ze kwijt zijn aan werkzaamheden die niet direct binnen hun functie vallen. Door facturen op een touch screen te bekijken, goed- of af te keuren of in te stellen als ‘in behandeling’ en notities toe te voegen met een paar handelingen, kan deze tijd sterk worden ingedamd.

Omdat de nieuwe mobiele interface is gebouwd op de HTML5-standaard kan deze bereikt worden met bijna iedere moderne smartphone of tablet, ongeacht merk of besturingssysteem. Naast het uitrollen van de mobiele functionaliteit heeft Basware enkele nieuwe functies toegevoegd aan InvoiceReady en de gebruikerservaring sterk verbeterd. De nieuwe interface komt met een frisse kleurensetting, nieuwe iconen en optimale ergonomie.

Daarnaast kunnen nu extra gegevens over de feitelijke betaling worden geïmporteerd uit het betalingssysteem van de gebruiker, zodat de daadwerkelijke betaaldatum kan worden toegevoegd aan het overzicht van inkoopfacturen en reiskostenvergoedingen. Hierdoor wordt InvoiceReady een ‘one stop shop’ voor het uitzoeken van alle relevante factuurgerelateerde informatie. Bovendien zijn de contract- en inkoopmodule verbeterd, hetgeen zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring bij het opstellen van contracten en doorzoeken van archieven en rapportages. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd aan de interface, wat integratie met de bronsystemen verder verbetert.

Icelandic Norway dient als een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat bezig was zijn factuurverwerkingsproces te verbeteren. Aldus Odd Arne Klefstad, financieel directeur van Icelandic Norway: “Voor ons is Basware InvoiceReady de beste oplossing voor het automatiseren van onze factuurverwerking. Het maakt een substantieel verschil, want we besteden nu 40% minder tijd aan hetzelfde aantal facturen. En Basware InvoiceReady doet meer dan alleen het automatiseren van de factuurverwerking: het biedt ook voordelen op het gebied van andere accountingsprocessen. Veel van onze medewerkers zijn altijd onderweg, dus het is zeer praktisch een cloud oplossing te hebben met mobiele toegang. Met de nieuwe mobiele versie is Basware InvoiceReady echt compleet. We kijken ernaar uit om zo snel mogelijk te kunnen profiteren van alle voordelen die InvoiceReady biedt.”

 

Rate this post

Print Friendly