Hoofddorp, 23 mei 2013 – OpenText, toonaangevend leider van Enterprise Information Management (EIM) oplossingen meldt dat OpenText StreamServe is geselecteerd voor de verwerking van de facturen binnen het nieuwe Billing and Claims System van Eurocontrol. OpenText StreamServe is onderdeel van de ABACUS-architectuur zoals aangeboden door IBM Global Business Services. Deze nieuwe architectuur maximaliseert het gebruik van commerciële en open source componenten, zodat minimale ontwikkelingsinspanning nodig is.

Eurocontrol, de Europese Organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart, is een intergouvernementele organisatie die bestaat uit 39 lidstaten en de Europese Gemeenschap. Eurocontrol helpt opdrachtgevers bij het realiseren van een veilig, efficiënt en milieuvriendelijk luchtverkeer in de Europese regio.

Zowel het nieuwe Billing and Claims System, ABACUS (Advanced Billing and Claims Unified System), als de ondersteunende IT-organisatie moeten met de veranderende zakelijke behoeften binnen de Europese luchtvaartindustrie om kunnen gaan. Ook veranderingen gerelateerd aan het snel groeiende luchtvaartverkeer – in 2030 worden 20 miljoen vluchten per jaar verwacht in Europa – moet het systeem kunnen verwerken.

De ABACUS-architectuur zoals voorgesteld door IBM Global Business Services is gebaseerd op SOA-principes en maakt gebruik van de voordelen van event-based verwerking. Voor de verwerking van facturen is gekozen voor OpenText StreamServe om de volgende redenen, namelijk: OpenText StreamServe:

  • Ondersteunt de verwerking van hoge volumes op middelgrote hardware;
  • Biedt een ‘state-of-the-art’ Template Builder;
  • Biedt een unieke postverwerkingsfunctionaliteit (sorteren, in enveloppen doen, bundelen);
  • Kan gegevens in XML ophalen uit een databasesysteem met behulp van standaard connectoren (bijv. JDBC);
  • Is in staat om gegevens uit verschillende databronnen te combineren, sommen en gemiddelden te berekenen en tellingen uitvoeren van hoe vaak bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. De uitkomsten kunnen niet alleen worden gebruikt in rapporten/documenten, maar ook voor het initiëren van het terugzoeken van andere gegevens;
  • Na het genereren zijn de rapporten ‘in memory’ toegankelijk of worden vertrouwelijk opgeslagen in specifieke bestandssystemen, naar gelang de wens van de aanvrager.

IBM Global Business Services verzorgt de implementatie van OpenText StreamServe.

Oliver Tribel, IT Project Leader, Software Development Framework Project bij Eurocontrol: “Het factureren en verzamelen van pan-Europese luchtnavigatieheffingen op een betrouwbare en kostenefficiënte manier is een strategische missie van Eurocontrol en tevens een essentiële voorwaarde voor veilig en efficiënt luchtvervoer in Europa. Voor Eurocontrol is het duidelijk en correct kunnen produceren van facturatiedocumenten, op een flexibele manier, een hele belangrijke eis om dit doel te kunnen realiseren.”

Ingrid Bosman, Country Manager Benelux bij OpenText: “Wij zijn verheugd dat OpenText is geselecteerd voor de factuurverwerking binnen het nieuwe Billing and Claims System van Eurocontrol. OpenText StreamServe is in staat om hoogvolume, complexe rapporten te genereren en multi-channel te communiceren. Templates kunnen worden ingevuld met data – zowel vast als variabel – vanuit verschillende bronnen. Alle vluchtbewegingen in het Europese luchtruim worden binnenkort gefactureerd met behulp van onze software.”

 

Rate this post

Print Friendly