Rijswijk, 24 mei 2013 – Over iets meer dan acht maanden is de invoering van SEPA een feit. Als wij de media moeten geloven zal de overgang niet erg soepel verlopen. Diverse recente onderzoeken tonen aan dat veel organisaties het risico lopen om de deadline van 1 februari 2014niet te halen. Eerder dit jaar onderstreepte ook betalingsverwerker Equens, aan de hand van de statistieken van de door hen verwerkte betalingen, dat organisaties niet klaar zijn voor SEPA. Zij concludeerden: Van alle betalingen die in 2012 door Equens werden verwerkt bedroegen de SEPA-transacties slechts 4,3 procent (446 miljoen van de totale 10,4 miljard). Deze statistiek onderstreept duidelijk de noodzaak aan snelle aanpassingen en de toenemende druk op banken en organisaties.

Gebruikers van 20/20 vision zijn klaar voor SEPA

In tegenstelling tot deze sombere berichten, blijkt inmiddels 70% van de klanten van 20/20 vision Europe klaar te zijn voor de migratie naar één Europees betalingsverkeer. Deze organisaties, die gebruik maken van de 20/20 vision software-oplossingen voor hun processen op het gebied van Factuurverwerking, Factuurmatching of Budget2Pay, zijn dus op tijd klaar voor het doen van nationale en internationale financiële transacties via hun International Bank Account Number (IBAN) en voorkomen hiermee onder andere om na 1 februari 2014 problemen te krijgen met hun inkomende cashflow.

‘Het gereed hebben van de software is de eerste stap in ons migratieplan. Het tijdig informeren van de klanten en hen bewust maken nú actie te moeten ondernemen zijn echter net zo belangrijk. Dankzij onze pragmatische aanpak en goede communicatie met onze klanten is het gelukt om 70% van de klanten ruim op tijd SEPA-ready te hebben’, zegt Marco Cupido, algemeen directeur Nederland van 20/20 vision Europe.

De komende maanden zullen ook de overige klanten worden geüpdatet naar de SEPA-ready versie van de 20/20 vision software. Functionaliteiten als het automatisch herkennen van bankrekeninggegevens op facturen en het verrichten van de uiteindelijke betaalcontrole blijven hierdoor geborgd.

Dankzij deze migraties, bij organisaties die er reeds voor hadden gekozen hun zicht en grip op hun uitgaven te willen optimaliseren, is Nederland weer een stap dichter bij het bereiken van één betalingsverkeer voor binnenlandse en buitenlandse transacties.

 [btn link=”http://www.2020vision.nl/oplossingen/overzicht-oplossingen” color=”grey” size=”size-xxl”]Meer informatie[/btn]

Rate this post

Print Friendly