’s-Hertogenbosch, 24 mei 2013 – Ricoh, specialist in IT- en documentmanagementoplossingen, opende gisteren officieel zijn nieuwe hoofdkantoor aan de Magistratenlaan in ’s-Hertogenbosch. Dit werd gedaan door middel van een 3D-videoprojectie in een afmeting van 36×24 meter óp het nieuwe pand. De opening was het slotstuk van imagine. change. 2013, het inspiratieseminar dat na de awardwinning eerste editie in 2012, dit jaar voor de tweede keer werd gehouden.

Geheel passend bij de merkboodschap ‘imagine. change.’ werd aan circa zevenhonderd relaties een avond vol inspiratie en inzichten geboden. Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland, licht toe: “In een tijd als deze, waar een innovatie van vandaag morgen alweer verouderd is, en waar iedere organisatie zoekt naar mogelijkheden om de concurrentiepositie te verbeteren, staat verandering centraal. Veranderingen komen voort uit dromen, ideeën en verbeeldingskracht. Juist daarom kiezen we ervoor om de opening van ons nieuwe hoofdkantoor, dat voor Ricoh symbool staat voor verandering, te openen door het bieden van een avond vol inspiratie.”

3D-projectie

De officiële opening van het nieuwe Ricoh-kantoor werd verricht met een digitale 3D-videoprojectie op het nieuwe pand, gebruikmakend van de nieuwste technieken op het gebied van projectie, licht, laser en geluid. Het stukje kunst vormde de grootste 3D-laserprojectie van Europa. De openingshandeling van Belvedère werd verricht door de directie van Ricoh Nederland en burgemeester Ton Rombouts van ’s-Hertogenbosch. De film van de 3D-projectie is hier te zien.

Kennisseminar

Tijdens imagine. change. 2013. werden de thema’s leiderschap, duurzaamheid en zakelijke communicatie besproken door uiteenlopende sprekers. Naast Matthieu Weggeman sprak voormalig generaal Dick Berlijn bijvoorbeeld over leiderschap en het verschil tussen falen en succes. Kitty Koelemeijer en Karl Raats gingen tijdens het parallelprogramma in op communicatie. In een tijd waarin verandering en snelheid centraal staat. Bas Haring sprak vanuit een filosofische benadering over duurzaamheid en trends en Ruud Koornstra gaf als ondernemer zijn visie op een duurzame wereld. Als sluitstuk van de avond verzorgde voormalig minister Jan Kees de Jager een keynote. Hij sprak over de persoonlijke ervaringen van een minister in crisistijd. Een uitgebreid verslag van de presentaties is te vinden op: http://www.ricohblog.nl

Ricoh hoofdkantoor

Het nieuwe hoofdkantoor van tien verdiepingen is een plek voor ideeën, kennisuitwisseling en teamwork. Het nieuwe kantoorpand, dat in vloeroppervlakte circa twintig procent kleiner is ten opzichte van het vorige pand, wordt gebruikt als een ‘living showroom’. In het gebouw integreert Ricoh de eigen dienstverlening en maakt het toegankelijk en zichtbaar wat het bedrijf doet. De dienstverlening is in de loop van de tijd veranderd van het leveren van apparatuur op het gebied van documentmanagement en printen, naar een dienstverlenende rol in het optimaliseren van complete informatie- en IT-processen in grote en kleine organisaties. Duurzaamheid stond centraal bij de ontwikkeling van Belvedère, zowel op het gebied van materiaalkeuze en energiehuishouding in het pand, als ook als het gaat om de mobiliteit van de werknemers.

 

Rate this post

Print Friendly