’s-Hertogenbosch, 22 mei 2013 – Ricoh is opnieuw marktleider op het gebied van Managed Print Services. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Quocirca, “Managed Print Services (MPS) Landscape, 2013”. Volgens het rapport ‘beschikt Ricoh over een krachtige waardepropositie waar het gaat om het leveren van MPS aan grote ondernemingen door beheer van hun kantoor- en productieprintomgevingen’.

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Quocirca definieert marktleiders als organisaties die beschikken over ‘meerdere sterke punten en een mondiale aanwezigheid en waarvan de inspanningen en investeringen zijn gericht op winst in de sterk competitieve markt’. Het rapport beschrijft het concurrentielandschap voor MPS en bespreekt de belangrijkste sturende factoren en trends binnen de markt die de basis vormen voor toekomstige MPS-services.

Waar veel MPS-producten sterk zijn gefocust op apparatuur en afdrukbeheer, levert Ricoh MPS als onderdeel van Ricoh Managed Document Services (Ricoh MDS). Ricoh’s MDS voorziet in een holistisch, uit vijf fasen opgebouwd, aanpasbaar model. Zo kan voor elke klant een unieke en volledigere MDS-oplossing worden gerealiseerd; een oplossing die het gehele landschap van papieren en elektronische bedrijfsinformatie omvat, inclusief input (vastleggen), verwerking (werkstroom) en output (distributie). Met Ricoh beschikken iWorkers (op kantoor, mobiel of virtueel) op het juiste moment en in de juiste vorm over de informatie die ze nodig hebben voor het nemen van optimale zakelijke beslissingen.

Een groeiend aantal organisaties werkt aan verbetering van hun prestaties door informatie te digitaliseren, werkstromen te stroomlijnen en sneller de juiste informatie aan de juiste mensen op het juiste moment te leveren. Ricoh MDS helpt die doelstellingen te realiseren met innovatieve, op maat gemaakte oplossingen gericht op een zorgvuldig beheer van mensen, processen en technologie.

Behalve in het Quocirca-rapport wordt Ricoh ook in het jaarlijkse Gartner-rapport ‘Magic Quadrant: Managed Print Services Worldwide’[1] in het leiderskwadrant gepositioneerd. In het rapport ‘Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide’[2] over 2012 plaatst Gartner Ricoh bovendien in de top drie van de wereld. Ook in het rapport “The Forrester Wave™: Managed Print Services, Q2 2012”[3] wordt Ricoh genoemd als een leider. Forrester gaf Ricoh en diens Managed Document Services-programma de hoogst mogelijke scores voor ‘eigendom van technologie en oplossingen’, ‘printondersteuning voor ondernemingen’ en ‘MPS-marktervaring’. In ‘IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis’’[4] is Ricoh leider op het gebied van Managed Print Services (MPS).

 

Rate this post

Print Friendly