Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) is opgenomen in de FTSE4Good Global Index door FTSE Group (FTSE) in het Verenigd Koninkrijk. FTSE is een wereldwijd bekende index voor maatschappelijk verantwoord beleggen. Dit is het tiende jaar op een rij dat Konica Minolta is erkend voor haar initiatieven.

FTSE4Good is een index voor investeerders om inzicht te verkrijgen in organisaties die voldoen aan de wereldwijde standaarden van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). FTSE heeft Konica Minolta beoordeeld op strenge criteria, zoals milieu-, sociale en bestuurlijke initiatieven. Organisaties die zijn opgenomen in de FTSE4Good Global Index Series voldoen aan deze strenge criteria en profiteren van de voordelen van MVO.

Bij de laatste evaluatie behaalde Konica Minolta een volledige score met betrekking tot milieu. Ook voor het sociale en bestuurlijke aspect werd een hoge score toegekend. Konica Minolta is sinds de managementintegratie in 2003 in de FTSE4Good Global Index gebleven dankzij wereldwijde inspanningen ter verbetering van de structuur, systemen en activiteiten. Hiermee speelt het bedrijf in op de aanhoudende veranderingen in sociale behoeften en verwachtingen.

Konica Minolta is naast de FTSE4Good Global Index tevens opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index, RobecoSAM en Morningstar Socially Responsible Investment Index. Ook is het bedrijf beloond met een Prime Status door oekom research AG als één van de beste bedrijven voor MVO in het wereldwijde segment.

“We zijn erg trots op deze uitzonderlijke erkenning van onze inspanningen op het gebied van MVO”, aldus Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta Business Solutions Nederland BV. “We vinden het erg belangrijk om niet alleen nieuwe oplossingen en diensten te ontwikkelen, maar ook als wereldwijd opererend bedrijf onze sociale en ecologische verplichtingen na te komen. Het feit dat we zijn opgenomen in de FTSE4Good Global Index stimuleert ons om ons harde werk en onze MVO-activiteiten voort te zetten.”

Rate this post

Print Friendly