Hoofddorp, 15 mei 2013 – DDi, specialist op het gebied van Document Software, heeft ervoor gekozen om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen. Hiermee geeft de organisatie ondernemers in ontwikkelingslanden de kans om een bedrijf te starten door middel van microfinanciering. “Naast het realiseren van onze doelstellingen vinden wij het ontzettend belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld,” aldus Hein Megens, Directeur van DDi Document Software.

DDi staat achter het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib

Oxfam Novib zet zich in voor mensen die leven in armoede in ontwikkelingslanden. Dankzij hun microfinancieringsprogramma krijgen ondernemende mensen daar een klein krediet. En daarmee krijgen ze de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land. Als ambassadeur steunt DDi dit alles.

Hein Megens: “Wij vinden het als bedrijf belangrijk om niet alleen goede producten/diensten te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze steun krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Oxfam Novib helpt ons om ons ambassadeursschap en onze maatschappelijke betrokkenheid naar buiten toe uit te dragen.”

“Oxfam Novib werkt graag samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet. Bij alles wat Oxfam Novib doet gaan we uit van de kracht van de mensen zelf. Voor je zelf kunnen zorgen is essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. En het draagt bovendien bij aan de duurzame economische ontwikkeling van een land,” aldus Tom van der Lee, Directeur campagnes Oxfam Novib.

 

Rate this post

Print Friendly