Basware lanceert Basware Purchase, een belangrijke toevoeging aan zijn uitgebreide e-inkoopomgeving. Met deze introductie wordt de laatste hand gelegd aan Basware’s volledige purchase-to-pay oplossing op het Alusta-platform, waarmee de drempel tot e-inkoop voor alle werknemers binnen een organisatie wordt verlaagd. Gebrekkige acceptatie én beperkt gebruik van inkooptools en processen leidt binnen bedrijven vaak tot buitensporige uitgaven. Basware Purchase is, als belangrijk onderdeel van de Basware Procurement-omgeving, ontworpen voor optimale gebruiksvriendelijkheid. Het is eenvoudig in het gebruik en biedt voor eindgebruikers een ervaring die is geïnspireerd op de meest intuïtieve e-commerce sites voor consumenten. Dit resulteert in betere aanpassing, grotere besparingen, verbeterd kostenbeheer en betere on-contract inkoop.

“Alleen door de gebruiker in het hele purchase-to-pay-proces centraal te zetten, kunnen we de acceptatie van en waardering voor e-inkoop vergroten,” zegt Esa Tihilä, CEO van Basware. “Basware Purchase is een gebruiksvriendelijke inkoopoplossing die, gecombineerd met andere innovaties op ons Alusta-platform, bedrijven verzekeren van betere inkopen en grotere besparingen. Door het beste aankoopproces ook het makkelijkste aankoopproces te maken, maximaliseren we het kostenbeheer en zorgen we ervoor dat de waarde die is gecreëerd tijdens contractonderhandelingen met leveranciers niet verloren gaat.”

Basware Purchase biedt een consumentachtige inkoopervaring, die eenvoudig is in het gebruik, met ‘one-click’ inkoopaanvragen uit goedgekeurde catalogi. De contract ‘engine’ zorgt ervoor dat aankopen, waar van toepassing, zijn gebaseerd op (raam)overeenkomsten. Bovendien leveren de uitgebreide eindgebruikeranalyses inzicht in de uitgaven, knelpunten in het proces, het al dan niet voldoen aan contract voorwaarden en de prestaties van leveranciers. Dit alles is zelfs buiten kantoor beschikbaar dankzij toegang via de app voor tablets. Dit betekent dat managers binnen de organisatie op elk moment (en vanaf elke plek) eenvoudig verbruik en budgetnaleving van iedere gegeven kostenplaats kunnen bijhouden.

De uitbreiding met tools voor samenwerking via sociale media brengt zakelijke gebruikers, financiële én inkoopteams dichter bij elkaar. Gebruikers profiteren van bestelling tot betaling van verbeterde transparantie per taak en van toegang tot ieder onderdeel van het inkoopproces via één platform. Hiermee kunnen alle stakeholders voortdurend verbeteringen doorvoeren in het purchase-to-pay-proces.

Alle Basware Procurement-oplossingen zijn ontworpen om zowel de complexiteit als de Total Cost of Ownership te minimaliseren, omdat ze naadloos aansluiten bij de Basware Accounts Payable Automation-oplossingen en zo een end-to-end purchase-to-pay-ervaring bieden. Basware Procurement kan eenvoudig worden uitgebreid tot een holistische purchase-to-pay-oplossing die geïntegreerd kan worden met een reeds bestaand ERP-systeem. Snelle implementatie en ‘Time to Value’ zijn gegarandeerd via best practice templates en worden ondersteund door een snel, effectief en kostenefficiënt cloudmodel.

De Basware Procurement-oplossingen worden gedreven door het Alusta-platform en zijn zo met het Basware Commerce Network verbonden. Hiermee beschikt de gebruiker over een uitgebreid cloudgebaseerd platform voor het hele bedrijf waarmee op eenvoudige en kostenefficiënte wijze purchase-to-pay- en order-to-cashprocessen kunnen worden aangemaakt, geïmplementeerd en aangesloten.

Basware Purchase is vanaf juni 2013 beschikbaar op het Alusta-platform.

 

Rate this post

Print Friendly