Meer kennis over laserprinter supplies zou bedrijven kunnen helpen om minder uit te geven aan hun laserprinters, zo meent Lexmark International Inc. (NYSE: LXK). Lexmark peilde bij kantoormedewerkers in heel Europa naar hun kennis van printerbenodigdheden zoals toners en kwam tot de conclusie dat er op dit gebied nog veel onwetendheid is.

(Gesponsord artikel)

Drie op de vier respondenten had er geen idee van hoeveel pagina’s ze met één toner cartridge kunnen afdrukken. En 84% wist niet hoeveel extra pagina’s ze nog kunnen afdrukken nadat hun printer heeft gemeld dat het tonerniveau laag is. Op vragen over de kosten van supplies antwoordde 50% dat hoe duurder de toner cartridge is, hoe hoger de kostprijs per afgedrukte pagina ligt. Bijna drie op tien (28%) respondenten dacht dat zij zelf moesten betalen voor het recyclen van lege toner cartridges. Inzake kwaliteit meende drie op de vijf respondenten dat de printkwaliteit daalt naarmate de printer cartridge uitgeput raakt.

Het onderzoek bracht aan het licht dat er bij printergebruikers veel misvattingen bestaan en dat hun kennis over deze producten erg beperkt is. Toch zou een beter inzicht in deze materie gebruikers helpen om beter onderbouwde beslissingen te nemen als zij producten aankopen, zodat zij voor hun geld de beste prestaties krijgen.

Uit ons onderzoek blijkt dat veel mensen nauwelijks weten wat ze mogen verwachten van hun printerbenodigdheden en dat er nogal wat misvattingen over cartridge-capaciteit en kosten de ronde doen,” verklaart Niels Priem, General Manager voor Lexmark in de Benelux. “Bepaalde opvattingen klopten vroeger misschien wel, maar de technologie heeft grote vorderingen gemaakt. De kosten per pagina dalen, terwijl het rendement, de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van de producten continu toeneemt.”

In een reactie op de resultaten van het onderzoek formuleerde Lexmark een aantal tips en adviezen in verband met de meest verspreide misvattingen over supplies.

De kwaliteit van de afdrukken daalt naarmate de cartridge uitgeput raakt

Bij veel lasterprinters is het inderdaad zo dat de afdrukkwaliteit dan kan dalen, vooral nadat de melding “toner vervangen” is verschenen. Maar om de afdrukkwaliteit constant te houden, is het voldoende om de cartridge een paar keer te schudden.

Er zijn tegenwoordig ook andere cartridges op de markt, zoals de herontwikkelde Unison-toner van Lexmark, waarbij het niet langer nodig is om de cartridge te schudden en toch van de eerste tot de laatste pagina van de hoogste kwaliteit te genieten. Ze zijn zelfs slim genoeg om het exacte aantal pagina’s te vermelden dat nog kan worden afgedrukt met de resterende toner.

Als je een cartridge verwisselt zodra de melding “toner vervangen” verschijnt, verspil je toner

Meestal heeft de printer een sensor die meet hoeveel toner er nog aanwezig is en op een bepaald ogenblik een melding “toner vervangen” uitstuurt. Als de cartridge dan inderdaad meteen wordt vervangen, kan een beetje toner worden verspild. Maar dat is niet bij alle printers het geval. De nieuwe Lexmark-toestellen geven niet alleen een waarschuwing wanneer het tonerniveau onder een bepaalde drempel daalt, maar melden ook hoeveel pagina’s er nog afgedrukt kunnen worden, zodat er geen toner verloren gaat.

De meldingen “toner vervangen” zijn standaard ingesteld en houden geen rekening met specifiek printgedrag, zoals de zwartheid per pagina.

Ook dit is zeker het geval bij veel printers op de markt. Maar sommige printers, zoals de nieuwste toestellen van Lexmark, analyseren de printgewoonten en berekenen aan de hand hiervan hoeveel pagina’s er op een bepaald ogenblik nog afgedrukt kunnen worden. Dit geeft de gebruiker meer controle en haalt hij meer rendement uit de printer.

Hoe duurder de toner cartridge, hoe hoger de kosten per afgedrukte pagina

Dit klopt niet. De kosten per pagina zijn het resultaat van de aankoopprijs van de cartridge, in combinatie met het opgegeven aantal geprinte pagina’s. Het aantal opgegeven pagina’s dat kan worden afgedrukt stijgt bij duurdere cartridges vaak meer dan in verhouding tot de hogere prijs. Met andere woorden: hoe hoger de prijs van een toner cartridge voor een specifiek printersegment, hoe hoger het aantal geprinte pagina’s dat meestal kan worden geproduceerd en dus hoe lager de totale kosten per pagina.

Het verwachte aantal pagina’s dat kan worden afgedrukt, wordt niet weergegeven

Vroeger was dit inderdaad vaak het geval. Maar sommige van de nieuwste printers tonen nu veel accurater het tonerniveau. Sommige printers zijn nu in staat om de daling van het tonerniveau en het resterende aantal pagina’s dat met een bepaalde toner cartridge nog kan worden geprint, veel nauwkeuriger te melden.

Informatie over het onderzoek

Lexmark ondervroeg 664 kantoormedewerkers in elf landen: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden en het VK. Het onderzoek werd in januari 2013 uitgevoerd.

 

Rate this post

Print Friendly