Ricoh breidt haar toonaangevende portfolio van production printing oplossingen uit met twee nieuwe digitale kleuren losbladproductiesystemen: de Ricoh Pro™ C5110S en de Ricoh Pro™ C5100S. Beide modellen zijn ontworpen voor lagere productievolumes. Ze zijn een veelzijdige oplossing voor centrale reprodiensten (CRD’s) en grafimediabedrijven die kwalitatief hoogwaardige printmogelijkheden in huis willen halen.

Met productiesnelheden tot 80 pagina’s per minuut (Ricoh Pro C5110S) en 65 pagina’s per minuut (Ricoh Pro C5100S) zijn de nieuwe systemen ideaal voor de productie van on-demand marketingmateriaal en Direct Mail. Beide modellen werken met een nieuwe tonersamenstelling voor een breder kleurbereik en ondersteunen een grote diversiteit aan media. En dankzij hun compacte afmetingen nemen ze niet veel vloeroppervlakte in beslag.

“Deze nieuwe aanwinsten versterken ons digitale kleuren losbladproductiesystemen-portfolio, dat verder bestaat uit de Ricoh Pro™ C901+ en de Pro™ C751-serie. Met de nieuwe systemen bieden we een ruimere keuze aan klanten die op zoek zijn naar een veelzijdige, betrouwbare en betaalbare oplossing om kwalitatief hoogwaardig printwerk te produceren”, zegt Jean Paul Schriek, Product Marketeer Production Printing, Ricoh Nederland.

 

Ricoh Pro C5110S

Ricoh Pro C5110S

Nieuwe toner biedt breder kleurbereik

Dankzij de nieuwe tonersamenstelling die Ricoh heeft ontwikkeld, bieden de Pro C5110S en de Pro C5100S een breder kleurbereik. Bovendien zijn de systemen ook energiezuiniger, omdat bij het overbrengen van de toner op de media een lagere fuseertemperatuur wordt gebruikt. Dit past binnen het streven van Ricoh om de impact van het gebruik van haar producten op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Een ander voordeel daarvan is de kortere opwarmtijd, waardoor de productiviteit verbetert.

Breed assortiment afdrukmedia voor Direct Mail toepassingen

De Pro C5110S en de Pro C5100S zijn standaard uitgerust met een verbeterde toneroverdracht-technologie, die zorgt voor printresultaten van hoge kwaliteit op media met een grove oppervlaktestructuur. Daardoor zijn deze systemen ideaal voor Direct Mail en marketingtoepassingen. Een belangrijke troef van de twee nieuwe modellen is de uitgebreide mediaondersteuning. De nieuwe fuser unit maakt gebruik van informatie uit de mediabibliotheek om de fuseertemperatuur en de combinatie van druk en warmte te optimaliseren voor elk substraat. Deze technologie is ideaal voor het printen van complexere toepassingen, zoals enveloppen, waarbij het evenwicht tussen druk en warmte essentieel is om een vlak en perfect geprint product te verkrijgen.

“De mogelijkheid om met een digitaal kleurenproductiesysteem voor de lagere productievolumes in deze prijsklasse rechtstreeks op een grotere diversiteit aan media te printen, is voor klanten een belangrijk voordeel van deze nieuwe systemen.”, zegt Schriek.

Wat bijdraagt tot de veelzijdigheid op het gebied van mediaondersteuning, is de mogelijkheid om te printen op banners tot 1260 mm lengte via de geavanceerde instellingen. Zo kunnen gebruikers een nog bredere waaier aan toepassingen produceren.

Integratie met controllers en operator software

De Pro 5110S en de Pro C5100S integreren naadloos met het Ricoh TotalFlow-softwareportfolio. Ze zijn bovendien uitgerust met een aantal toonaangevende technologieën die ontwikkeld zijn voor de Ricoh Pro C901+. Denk daarbij bijvoorbeeld aan EFI’s nieuwe Fiery FS100-systeem dat draait op de nieuwe E42B-controller. Deze controller biedt niet alleen professioneel kleurbeheer en hoge RIP-snelheden voor meer productiviteit, maar ook een verbeterde mediabibliotheek om de specifieke instellingen voor een grote diversiteit aan papiersubstraten op te slaan en te hergebruiken.

Productieautomatisering met Inline nabewerking

Ook op het gebied van nabewerking blinken de systemen uit in veelzijdigheid. Ze zijn compatibel met een grote hoeveelheid inline nabewerkingsmogelijkheden, zodat klanten beschikken over nabewerkingsopties zoals vouwen, boekjes maken en perforeren. De systemen zijn bijvoorbeeld uit te rusten met de Ricoh SR4100 Booklet Finisher, die nieuwe mogelijkheden biedt om boekjes een perfect vlakke afwerking met een rechte rug te geven.

Operator in control

Ricoh heeft er daarnaast voor gezorgd dat de nieuwe systemen geoptimaliseerd zijn voor een hoge productiviteit en een hogere uptime. LED-indicators en gesynchroniseerde geanimeerde instructies op het scherm van het bedieningspaneel tonen operators wat ze moeten doen als interventie nodig is. Daarnaast houden statuslampjes de operator continu op de hoogte. Deze nieuwe systemen hebben ook door de operator vervangbare onderdelen (Operator Replaceable Units, ORU’s). Zo kunnen klanten bepaalde onderdelen snel zelf vervangen, zonder te moeten wachten op een service engineer. Wat ook bijdraagt aan de hogere productiviteit, is dat toner tijdens de productie kan worden vervangen.

De systemen voldoen optimaal aan de behoeften van klanten in de dynamiek van de snel veranderende tijden. Gebruikers kunnen snel en met minimale downtime meer soorten opdrachten verwerken. De systemen zijn bovendien ook ideaal voor de productie van kleinere oplagen”, zegt Schriek. “Veelzijdigheid was een belangrijke doelstelling bij het ontwikkelen van de digitale kleurenproductiesystemen Ricoh Pro C5110S en Ricoh Pro C5100S. Deze systemen stellen gebruikers in staat op kostenefficiënte wijze meer diensten te leveren aan hun klanten en bieden optimaal het hoofd aan de uitdagingen waarmee centrale repro’s en grafimediabedrijven dagelijks worden geconfronteerd.

Rate this post

Print Friendly