‘s-Hertogenbosch, 2 mei 2013 – Ricoh is voor het tiende achtereenvolgende jaar erkend door de FTSE4Good Index Series. De award volgt na beoordeling van de wereldwijde activiteiten op het gebied van corporate sociale responsibility. Het assessment is uitgevoerd door EIRIS (Experts in Responsible Investment Solutions) uit Londen. Ricoh werd in het bijzonder geprezen voor haar milieubeheer, mensen- en arbeidsrechten, supply chain arbeidsnormen, corporate governance en het tegengaan van omkoping.

De selectiecriteria van FTSE4Good zijn ontwikkeld om inzichtelijk te maken hoe corporate social responsibility in de praktijk werkt. Met behulp van een breed marktconsultatieproces worden de criteria regelmatig herzien. Zo blijven ze voldoen aan de normen van verantwoord ondernemen en de ontwikkelingen in maatschappelijk beleggen.

“Door de toenemende globalisering heeft de maatschappij te maken met steeds meer uitdagingen die uiteenlopen in aard, impact op de maatschappij, economie en het milieu”, zegt Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland B.V. “Ricoh beschikt over een groot aantal middelen en ondersteunt activiteiten die deze ingewikkelde sociale problemen oplossen, terwijl we ook zakelijke groei bereiken.”

“Ricoh werkt al tientallen jaren aan duurzaam milieubeheer. We hebben lange termijn doelen en targets gesteld voor het verlagen van onze milieu-impact. Daarnaast creëren we economische waarde voor onze investeerders, klanten en werknemers. We stimuleren tevens technologische ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van milieubehoud op alle niveaus van onze product lifecycle. Met deze maatregelen creëren we samen met onze klanten en partners een business model dat weinig impact heeft op het milieu. We leveren milieuvriendelijke producten en diensten, met het oog op het beperken van de milieu impact op de samenleving als geheel.”

 

Rate this post

Print Friendly