’s-Hertogenbosch, 11 april 2013 – Ricoh maakt de beschikbaarheid bekend van een reeks toevoegingen aan haar groeiende TotalFlow-portfolio van softwareoplossingen voor de production printing markt. Met de introductie van TotalFlow Production Manager, TotalFlow Print Manager en TotalFlow Prep kunnen printprofessionals nu nog efficiënter werken op het gebied van workflowbeheer en outputmanagement. Ook nieuw is TotalFlow Path, integratie- en automatiseringssoftware die ideaal is voor middelgrote centrale reprodiensten (CRD’s) en grafimediabedrijven. Dankzij TotalFlow Path kunnen verschillende applicaties naadloos met elkaar communiceren in een end-to-end workflow.

TotalFlow Production Manager is een nieuwe oplossing voor workflowbeheer in losblad productieomgevingen. Het biedt geavanceerde mogelijkheden om printopdrachten op meerdere digitale productiesystemen vanuit één en dezelfde gebruikersinterface te beheren. Met TotalFlow Production Manager kunnen PostScript en PCL-bestanden automatisch worden geconverteerd naar PDF. Het stelt gebruikers ook in staat om een op maat gemaakte, geautomatiseerde workflow te bouwen met het gemak van ’drag-and-drop’ functionaliteiten en de zeer intuïtieve gebruikersinterface. Bovendien is TotalFlow Production Manager ideaal voor grafimediabedrijven en grotere centrale reprodiensten dankzij de mogelijke integratie met kleurbeheer en geavanceerde preflighting-tools van derden, zoals Enfocus PitStop.

“Met deze belangrijke aanwinsten voor het TotalFlow-portfolio kunnen printprofessionals profiteren van de mogelijkheid om opdrachten te plannen op basis van de functionaliteiten en beschikbaarheid van hun productiesystemen. Ook is er een dynamische detectie van de media in de papierladen en synchronisatie met de mediabibliotheek mogelijk”, zegt Jean Paul Schriek, Product Marketeer Production Printing van Ricoh. “Het resultaat is dat de bezettingsgraad van digitale productiesystemen wordt geoptimaliseerd en de kosten en doorlooptijden worden verminderd. TotalFlow Production Manager is het losblad alternatief voor Ricoh Process Director, dat de workflow beheert in honderden rotatieve productieomgevingen in de industrie.”

Ricoh maakt ook de beschikbaarheid bekend van nieuwe versies van Ricoh TotalFlow PM en Ricoh TotalFlow MR, Ricoh’s bestaande producten voor het voorbereiden en beheren van opdrachten. De nieuwe versies bieden een volledig geïntegreerde softwaresuite voor end-to-end workflowbeheer van losblad productieomgevingen. TotalFlow Print Manager is een softwareoplossing voor workflowbeheer en output management, die gebruikers in staat stelt kleur en zwart/wit opdrachten op meerdere productiesystemen centraal te beheren. Het zorgt voor snelle en efficiënte verwerking van opdrachten, waarbij job ticketing-instructies voorgeprogrammeerd zijn in de productieworkflow. Het kan ook vooruit kijken naar opdrachten die al in de wachtrij staan voor de productie, zodat de prioriteit van spoedopdrachten of andere speciale opdrachten perfect kan worden beheerd. Nieuwe functionaliteiten in deze instapversie van TotalFlow Print Manager zijn onder andere verbeterde planning, foutherstel, rapportage, een nieuwe tool voor web-to-print aanlevering, meldingen en ondersteuning van meerdere productiesystemen. Dit maakt het een ideale oplossing voor reprografische bedrijven.

TotalFlow Prep, de opvolger van TotalFlow MR, is een kant-en-klare oplossing voor impositie, samenstelling, bewerking en jobticketing van diverse documenten, die ontworpen is om te integreren met de andere TotalFlow-producten. TotalFlow Prep is zeer geschikt voor reprografische bedrijven: het bereidt opdrachten voor op de productie en maakt aanpassingen op het laatste moment of eventuele noodzakelijke bewerkingen in het preflightstadium mogelijk. Bovendien kunnen verschillende bestanden worden samengevoegd. Een ander voordeel is dat het de beeldbewerking van gescande documenten automatiseert voor een optimale output. Daarnaast kunnen flexibele tabbladinstellingen worden toegepast om zo een professioneel resultaat te realiseren. Nieuwe functionaliteiten voor mediabeheer versnellen en vergemakkelijken het beheer van meerdere papiersoorten.

TotalFlow Path is een nieuw Ricoh-softwareplatform dat op slimme wijze een koppeling tot stand brengt tussen meerdere oplossingen. Dit tilt Ricoh’s workflowintegratie naar een nieuw en hoger niveau van connectiviteit. Printprofessionals kunnen TotalFlow Path ook gebruiken om verschillende processen en producten van derden te automatiseren en te koppelen.

“Ons doel is om het centrale repro’s en grafimediabedrijven een stuk gemakkelijker te maken om slimmer te werken”, legt Jean Paul Schriek uit, “TotalFlow Path is eenvoudig te gebruiken en te implementeren en helpt een hogere productiviteit te realiseren en menselijke fouten te voorkomen door repetitieve handelingen te automatiseren. Hiermee is het bovendien eenvoudig om bestaande software van Ricoh en derden te integreren en zo het maximum te halen uit bestaande (workflow)investeringen.”

TotalFlow Path biedt een eenvoudige, gestructureerde aanpak om meerdere workflowcomponenten aan elkaar te koppelen. Op het moment van de lancering zijn al vooraf geconfigureerde koppelingen beschikbaar, zoals integratie met EFI Fiery servers, PTI MarcomCentral, PTI FusionPro en Objectif Lune PlanetPress.

TotalFlow Path is speciaal ontworpen voor digitale productie en vereist geen uitgebreide IT- of scriptingvaardigheden om de software en productiesystemen te integreren in een efficiënte omgeving die optimaal is afgestemd op de uitdagingen van de huidige marktomgeving. Het voorkomt dat gegevens opnieuw moeten worden ingevoerd in andere stadia in de workflow en stemt workflowprocessen af op de specifieke omgeving. Opdrachten kunnen in de hele workflow worden gevolgd en geautomatiseerde opdrachtvoorbereiding kan worden geïntegreerd met TotalFlow Prep.

Schriek sluit af: “Afzonderlijk bieden deze betaalbare oplossingen al tal van voordelen op het gebied van productiviteit, maar samen stellen ze printomgevingen van elke omvang in staat om aanzienlijke verbeteringen te realiseren op het gebied van efficiëntie in het volledige productieproces en uiteindelijk ook de winstgevendheid.”

 

Rate this post

Print Friendly