NAARDEN, 8 april 2013 – Funai Electric Co., Ltd (TSE/OSE 6839) heeft een contract getekend om de inkjet-gerelateerde technologie en bezittingen over the nemen van Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) voor ongeveer $100 miljoen (ongeveer JPY 9,5 miljard).

Na het sluiten van de overeenkomst zal Funai meer dan 1.500 inkjet-patenten, Lexmarks inkjet-gerelateerde onderzoeks- en ontwikkelingskapitaal en -tools, alle openstaande aandelen en de productiefaciliteiten van Lexmark International (Filipijnen) en andere inkjet-gerelateerde technologieën en bezittingen overnemen. Door deze overname zal Funai de mogelijkheid hebben om inkjet-hardware en -onderdelen te ontwikkelen, produceren en verkopen. Deze overname is onderhevig aan de gebruikelijke bepalingen. Verwacht wordt dat de overname afgerond zal zijn binnen het eerste halfjaar van 2013.

Funai produceert sinds 1997 inkjet-hardware voor Lexmark als OEM-producent. Hierdoor hebben beide bedrijven door de jaren heen een goede relatie opgebouwd.

De acquisitie van de inkjet-gerelateerde technologieën en assets stelt Funai in staat om nieuwe inkjet-hardware en -onderdelen te lanceren onder haar eigen merknaam. Funai heeft een strategie vastgesteld om de inkjetprinter business verder te laten groeien door haar eigen inkjetprinters en -onderdelen op de markt te introduceren. Door de inkjet-patenten, moderne productiefaciliteiten en uitgebreide onderzoeksmogelijkheden kan Funai de uitbreiding van haar inkjet business versnellen.

Klanten en distributeurs van Lexmark zullen geen verandering merken in de service of ondersteuning, omdat zij direct met Lexmark blijven werken. Funai zal de producent worden van de inkjetproducten van Lexmark die reeds op de markt zijn gebracht. Lexmark zal het bestaande klantenbestand blijven ondersteunen bij de verkoop, technische ondersteuning en garanties. Goldman, Sachs & Co. was de exclusieve financiële adviseur van Lexmark bij deze transactie.

“Deze transactie geeft ons een cruciale en mooie mogelijkheid om onze business met kantooroplossingen te vergroten”, stelt Tomonori Hayashi, president en chief executive officer bij Funai. “Funai en Lexmark hebben een sterke relatie opgebouwd en we zijn blij dat we de inkjet-gerelateerde technologie en assets van Lexmark overnemen. Deze acquisitie stelt Funai in staat om een eigen inkjet business te starten en groeien. Funai kan voortborduren op het sterke inkjet business platform dat Lexmark heeft opgebouwd.”

 

“Wij gaan door met ons streven om marktleider te worden op het gebied van end-to-end oplossingen. Door deze acquisitie nemen we definitief afscheid van onze inkjet-gerelateerde assets. Tegelijkertijd blijven we onze bestaande klanten ondersteunen bij de verkoop van inkjetproducten”, zegt Paul Rooke, chairman en chief executive officer bij Lexmark. “Funai is al sinds 1997 een vertrouwde partner van Lexmark en ik ben er zeker van dat Funai inkjetproducten van hoge kwaliteit voor Lexmark kan leveren.”

 

Rate this post

Print Friendly