Breukelen, 3 april 2013 – In de afgelopen maanden heeft Xerox Nederland het grootste rijksgebouw in het centrum van Den Haag – Turfmarkt 147 – voorzien van nieuwe afdrukapparatuur. De uitrol bij dit interdepartementale complex is de meest recente uit de aanbesteding van het cluster Afdrukdiensten (onderdeel van EASI2010) en vervangt enkele honderden oude printers en multifunctionals (mfp’s). In het rijksgebouw TM-147 huizen de Ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. Met 146 meter zijn de departementale torens de hoogste van Den Haag.

In strakke tijdsloten is, onder regie van de projectleider en de beheerders van het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (GDI) in samenwerking met Xerox, de nieuwe apparatuur in het gebouw aan de Turfmarkt 147 geplaatst. Het gaat om een kleine 100 multifunctionele printers en printers voor lage en middelgrote volumes. Het contract is inclusief licenties en dienstverlening, zoals managed print services, die zijn gerelateerd aan deze apparatuur. De managed print services van Xerox helpen de ministeries om hun kosten te verlagen, hun productiviteit te verhogen, de veiligheid van documenten te verbeteren en duurzamere werkplekken te creëren.

Bob van Graft, directeur GDI: “Door de gecentraliseerde aanpak is er een uniforme dienstverlening in de gehele nieuwbouw ontstaan. Hiermee kunnen de departementen hun duurzaamheid verhogen en door het follow-me principe is het efficiënter gebruik van papier en toner voor alle gebruikers geborgd. Het beheer van deze multifunctionals wordt voor beide departementen uitgevoerd door het GDI.”

Martijn Brand, algemeen directeur van Xerox: “Het bijzondere aan dit project is dat alle apparaten al op de productielijn van Xerox in Venray volledig zijn voor-geconfigureerd op de infrastructuur van de ministeries, waardoor ze bijna plug-and-play en vrijwel zonder verdere handelingen in gebruik kunnen worden genomen. Hierdoor zijn wij in staat geweest om in zeer korte tijd grote aantallen machines te plaatsen. Dit is bij deze locatie bijzonder handig gezien de hoeveelheid aan leveranciers die het nieuwe kantorencomplex voorzien van hun producten.”

Inmiddels zitten de werknemers weer op hun werkplek en kunnen zij hun werkzaamheden, ondersteund door de producten en diensten van Xerox, oppakken.

 

Rate this post

Print Friendly