BCT, leverancier op het gebied van Enterprise Information Management, presenteert samen met de gemeente Horst aan de Maas de nieuwste toepassingen op het gebied van factuurverwerking tijdens het Factuurcongres op 11 april in Eindhoven. De uitgaande facturen worden zo verwerkt dat zowel crediteur als debiteur op het juiste moment over de juiste informatie beschikken. Dit beperkt de administratieve handelingen en levert burgers en bedrijfsleven betaalgemak op.

“Het is bijzonder en belangrijk dat overheden een voortrekkersrol vervullen op het gebied van e-factureren. Tijdige betalingen van lokale overheden zijn cruciaal voor de lokale economie. Bovendien hebben overheden hierin een voorbeeldfunctie”, zegt Jerry Lenaerts, Manager Knowledge Domain Finance & Compliance bij BCT. “Gemeente Horst aan de Maas loopt hierin zo ver vooruit, dat menig bedrijf hiervan kan leren. De gemeente streeft ernaar binnenkomende facturen binnen twee weken te betalen. Uitgaande facturen belanden rechtstreeks in de internetbankieromgeving van burgers en bedrijven.”

Factuur in inbox bankomgeving

Wat betreft de verwerking van inkomende facturen was de gemeente al langer koploper. Eind 2011 implementeerde Horst aan de Maas Corsa/Invoice en Corsa/E-Invoice om de binnenkomende factuurstroom te digitaliseren. Sinds 1 januari 2012 betaalt de gemeente ruim driekwart van de facturen binnen twee weken. Met de uitgaande facturen heeft de gemeente onlangs grote stappen gemaakt. “Alle burgers kunnen zich aanmelden om hun facturen digitaal te ontvangen. Degenen die dat gedaan hebben, ontvingen in februari hun gemeentelijke belastingaanslag van 2013 in de digitale inbox van hun bankomgeving”, zegt Lenaerts. “Dit betekent dat ze geen documenten meer rond hebben slingeren of factuurgegevens hoeven over te typen. Ze hoeven alleen te checken of alles klopt en de betaling te accorderen.” Ook het debiteurenbeheer is volledig geautomatiseerd.

Dat deze wijze van facturen aanbieden ook voor bedrijven zijn voordelen heeft, spreekt volgens Lenaerts voor zich: “Je maakt het je klant veel makkelijker om te betalen en kunt je debiteuren veel actiever beheren. Ook hou je zelf goed overzicht over de status van de betalingen.” Daarnaast kunnen kosten bespaard worden, omdat de factuurverwerking op deze manier aanzienlijk minder handwerk oplevert.

 

Tijdens het Factuurcongres zullen de gemeente Horst aan de Maas en BCT de werkwijze en de toepassingen voor bedrijfsleven uitgebreid toelichten.

[btn link=”http://www.bct.nl/nl/oplossingen/grip-op-uw-eigen-organisatie/grip-op-geldstromen” color=”grey” size=”size-xxl”]Meer informatie over e-facturatie[/btn]

Rate this post

Print Friendly