20 maart 2013, London/Amsterdam – Anachron (www.anachron.com), de leidende e-Billing Service Provider in Europa, en OB10, het wereldwijde netwerk voor e-Facturatie, hebben als eerste organisaties het Model Interoperability Agreement (MIA) gebruikt als basis voor een Interoperabiliteit-overeenkomst binnen de Benelux regio. Het MIA is recent gelanceerd door de Europese E-Invoicing Service Providers Associatie (EESPA).

Als reactie op de waarde van het model voor Interoperabiliteit, zegt Gary Benson, VP Corporate Development van OB10: “Door de neutrale en uitgebreide structuur van het model, is het veel sneller en gemakkelijker geworden om onderling contracten te sluiten. Met name de ondersteuning van meerdere legale principes is erg belangrijk, aangezien deze van kritisch belang zijn voor het verwerken van fiscaal en legaal conforme facturen voor onze klanten.”

Frank Hoekstra, CEO van Anachron, voegt toe: “Het Model Interoperability Agreement draagt sterk bij aan de algemene acceptatie van cross-border elektronische facturatie door de gebruikers, ofwel onze klanten. Het beschikbaar stellen van meerdere distributiekanalen en het verbeteren van documentuitwisseling zijn belangrijke kernpunten in de ontwikkeling van de internationale markt van e-Facturatie. Door de gestandaardiseerde contracten kunnen deze eindelijk worden gerealiseerd.”

De overeenkomst tussen OB10 en Anachron maakt het mogelijk om facturen tussen beide netwerken uit te wisselen.

 

Rate this post

Print Friendly