Gemeente Woerden heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor de Xtandit Managed Print Services (XMS). De oplossing van Xtandit bevat naast proactief beheer van het printerpark ook de installatie van nieuwe multifunctionele printers (mfp’s), nieuwe machines voor de repro, mobile print en followme-printing. De printprocessen van Gemeente Woerden worden met deze oplossingen geoptimaliseerd, waardoor het printvolume van 190.000 prints per maand aanzienlijk wordt teruggebracht. De gemeente realiseert hiermee naast een efficiëntere werkwijze ook een flinke kostenbesparing. De dienstverlening van Xtandit is gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS).

Xtandit verving 26 printers met 19 Xerox 7125 mfp’s voor 180 werkplekken van de Gemeente Woerden en installeerde een Xerox 3635 in de centrale ontvangstruimte en een D90 en X700i in de repro van de gemeente. De mfp’s zijn voorzien van mobile print en followme-printing functionaliteit. Dit maakt het mogelijk om niet alleen veilig via elk mobiel apparaat, waaronder smartphone en tablet, een printopdracht te geven, maar ook op iedere gewenste printer binnen het gemeentehuis.

Piet Smallenbroek, facility manager bij Gemeente Woerden: “Voor deze aanbesteding waren we op zoek naar een lokale partij die ons van dichtbij volledig kon ontzorgen op het gebied van print. Daarbij vonden we het ook belangrijk om het aantal afdrukken binnen onze gemeente zoveel mogelijk terug te kunnen dringen. Xtandit, gevestigd in Woerden, bood precies wat we zochten, en meer. Hierdoor zijn we niet alleen nu, maar ook in de toekomst verzekerd van flexibele printmogelijkheden.”

Bob Bron, algemeen directeur van Xtandit: “Net als bij vele gemeenten is zaakgericht werken bij Gemeente Woerden een belangrijk onderwerp. Achter de schermen worden daarom verschillende afdelingen en disciplines bij elkaar gebracht. Dit vraagt om veel flexibiliteit en een efficiënte manier van werken. Over afdrukken en printstoringen wil je je als gemeente dan geen zorgen hoeven maken. Documenten moeten gewoon te allen tijde uit de machine rollen, beveiligd en op een machine waar dat voor jou op dat moment goed uitkomt. Met onze managed print services bieden we Gemeente Woerden alle flexibiliteit en de nieuwste technologie om slim met het afdrukken van documenten om te gaan.”

 

Rate this post

Print Friendly