Hoofddorp, 13 maart 2013 – In de week van de zorg introduceert DDi Document Software uit Hoofddorp een aantal innovaties t.b.v. het digitaliseren van personeelsdossier. Met de voortgaande fusiegolf binnen zorginstellingen is er een steeds groeiende behoefte aan een volledig digitaal personeelsdossier. We hebben het dan niet alleen over de functies en informatie die via een HRM-systeem en/of web portaal wordt aangeboden, maar met name over de documenten die vaak nog in fysieke vorm, of te wel “op papier” worden bewaard. Door integratie via web services met de bekende HRM systemen biedt DDi haar klanten een volledig digitaal personeelsdossier.

Met vaak 1.000den tot soms wel 10.000den papieren personeelsdossiers zien veel zorgorganisaties er tegenop om deze te digitaliseren en digitaal te ontsluiten. Om deze klus juist voor een belangrijk stuk te vereenvoudigen heeft DDi een aantal innovaties opgenomen in haar digitaal dossier systeem. Zo kunnen alle documenten via intelligente OCR technieken en barcode sleutels automatisch gekoppeld worden aan het HRM systeem en zelfs inhoudelijk geclassificeerd naar bijvoorbeeld type document. Dit maakt de conversie van een papier naar digitaal dossier systeem een stuk eenvoudiger. Na scanning vinden alle documenten automatisch hun weg naar de juiste plek in het dossier. Op dezelfde wijze kunnen ook mailberichten, externe documenten en zelfs gesproken berichten aan het digitaal dossier worden toegevoegd.

Omdat DDi met haar oplossing nu ook de conversie verder heeft vereenvoudigd, scheelt het de HRM/PZ afdelingen circa 50% in tijd ten opzichte van de traditionele wijze waarop zijn hun personeelsdossier hebben georganiseerd. Inmiddels profiteren de eerste zorginstellingen van deze innovaties. DDi verwacht dat iedere zorginstelling met meer dan 1.000 medewerkers profijt heeft van een compleet digitaal personeelsdossier.

Voor meer informatie over het digitaal personeelsdossier van DDi kunt u contact opnemen via tel.: 088 567 2030 of mailen naar info@ddi.nl.

 

Rate this post

Print Friendly