Sandd heeft overeenstemming bereikt met investeerder Marcel Gehlen over de realisatie van een nieuw te bouwen logistiek centrum voor Sandd in de gemeente Echt-Susteren. Om de verdere groei van Sandd te ondersteunen is er een masterplan vastgoed en huisvesting ontwikkeld. Het logistieke centrum in de regio Limburg is het eerste pand dat specifiek voor Sandd wordt gebouwd.

Sandd is voortdurend bezig haar processen te optimaliseren en deze verder doelmatig en efficiënt in te richten. Onderdeel hiervan in het ontwikkelen van logistieke centra in het land die optimaal functioneren als het gaat om logistieke efficiency. Koos Sandd eerder met dit doel voor bestaande panden; in Echt komt het eerste centrum dat speciaal voor Sandd wordt ontwikkeld. Naast het logistieke voordeel zal het pand bijdragen aan de naamsbekendheid en het imago van Sandd in de regio.

Om de verdere groei van Sandd te faciliteren is een masterplan ontwikkeld. Aan de hand van het masterplan is gekozen voor nieuwbouw op het industriegebied de Berk te Echt. Het nieuwe pand wordt ingericht volgens een optimaal model dat is ontstaan uit ervaringen in de andere centra.

Rob Brakenhoff, Operationeel Directeur bij Sandd: “We zijn er enorm trots op dat er speciaal voor Sandd gebouwd wordt. De geweldige locatie is gekozen vanwege de uitstekende infrastructuur maar ook de zichtbaarheid vanaf de A2.” Met het nieuwe logistieke centrum verwacht Sandd een bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van het bedrijf. Medio augustus 2013 staat de oplevering van het centrum gepland.

Sandd (Sort and Deliver) is de Zakelijke Postbezorger van Nederland en richt zich onder andere op de bezorging van geadresseerd drukwerk, zoals (relatie)magazines, direct mail en transactiepost. Daarnaast ontwikkelt Sandd aanvullende diensten om de resultaten van haar klanten te verbeteren. Sandd is sinds 2001 actief op de postmarkt die ruim 4 miljard poststukken groot is. Het bedrijf had in 2010 een marktaandeel van ongeveer 10%. Na de overname van concurrent Selekt Mail op 29 april 2011 is dit aandeel gegroeid naar ongeveer 19%. Het hoofdkantoor staat in Apeldoorn.

 

Rate this post

Print Friendly