De hoofdactiviteit van Boerenbond Deurne is de productie van mengvoer. De mengvoercoöperatie heeft productie- en overslaglocaties in Helmond, Oirschot en Wanroij. Daarnaast heeft ze een op- en overslaglocatie in Oss. Andere (consumentgerichte) onderdelen van Boerenbond Deurne zijn o.a.: een Praxiswinkel, Formido decomarkt, drie Boerenbondwinkels, verzekeringskantoor (Eveas) en het Weekblad voor Deurne.

28.000 facturen voor 12 administraties in MS Dynamics NAV

Boerenbond Deurne werkt met MS Dynamics NAV en Operra (een Belgisch orderpakket). Vanuit 1 centrale locatie verwerken 3 personen de 28.000 inkomende facturen voor 12 verschillende administraties. Verder zijn nog ongeveer dertig personen betrokken bij de inhoudelijke controle en goedkeuring van de inkomende factuurstroom.

Meer efficiency en geen zoekgeraakte facturen

Jean-Paul Kanters, Controller Boerenbond Deurne vertelt: “Wij willen graag voorkomen dat facturen zoekraken tijdens de verplaatsing tussen de locaties. Verder zochten wij naar een mogelijkheid om tijdwinst te behalen in zowel het verwerken als de roulatie van de inkomende facturenstroom, meer efficiency dus!”

Koppeling met MS Dynamics NAV

“Dit was een project dat we al lang geleden op wilden starten. Helaas was er nooit tijd voor. Op een bepaald moment hebben wij besloten dat we er nu tijd voor vrij moesten maken. Vervolgens is een projectteam samengesteld uit mensen vanuit de gehele organisatie (zoals directieleden, administratief medewerkers en andere toekomstige gebruikers). Samen hebben wij bepaald dat een koppeling met de pakketten NAV en Operra erg belangrijk voor ons is. We hebben van verschillende mogelijke leveranciers informatie opgevraagd. Met drie daarvan zijn we een persoonlijk gesprek aangegaan en hebben we ook demonstraties bekeken. Vervolgens hebben wij van de verschillende partijen referenten bezocht,” gaat Kanters verder.

Zeer positief referentiebezoek

GEA Food Solutions is één van de referenten van ISProjects. Dankzij een wereldwijde uitrol beschikken zij over koppelingen met diverse ERP-Systemen zoals NAV, Infor Baan, SAP R/3 en Exact Globe. “Het enthousiasme van GEA Food Solutions over ISProjects en haar oplossingen gaf ons allen een zeer goed gevoel. Ook het feit dat zij twee maal hebben gekozen voor ISProjects versterkte ons vertrouwen in deze oplossing; GEA Food Solutions heeft namelijk voor de wereldwijde uitrol opnieuw een zeer uitgebreid keuzetraject doorlopen en heeft daarbij wederom gekozen voor ISProjects. En dan moet je het toch goed doen was onze conclusie. Door middel van een stemming door het projectteam is de keuze op ISProjects gevallen ondanks dat zij geen koppeling hadden met Operra en nog geen relatie met onze NAV partner. Het belangrijkste was voor ons toch de gebruikersvriendelijkheid, de “Look & Feel” en uiteindelijk is het ook gedeeltelijk een gevoelskwestie,” besluit Kanters.

[btn link=”http://www.isprojects.nl/NL/Oplossingen/ISP-Invoice/MS-Dynamics-NAV-Navision” color=”grey” size=”size-xxl”]Klik hier voor meer informatie[/btn]

Rate this post

Print Friendly