‘s-Hertogenbosch, 7 februari 2013 – In een wereld waar veel grafimediabedrijven een hybride productieomgeving hebben met offsetpersen en digitale productiesystemenis, is het niet altijd duidelijk wat de meest effectieve productietechnologie is. Ricoh maakt de keuze voor de juiste productietechniek eenvoudiger met de Digitaal of Offset Calculator. Met deze nieuwe tool, gratis en exclusief beschikbaar voor alle deelnemers aan het Ricoh Business Driver Programma™, kan worden bepaald welk productieproces het meest geschikt is voor een bepaalde opdracht. Met de Digitaal of Offset Calculator kunnen grafimediabedrijven ervoor zorgen dat hun offset- en digitale persen optimaal en zo rendabel mogelijk worden ingezet. De calculator wordt voor het eerst gedemonstreerd tijdens de Hunkeler Innovatiedagen in het Zwitserse Luzern vanaf 11 februari 2013.

“We werken voortdurend met hybride grafimediabedrijven die opdrachten produceren in diverse oplages”, stelt Huib Kolen, Manager Business Development van Ricoh Nederland B.V. “Voor opdrachten aan beide uiteinden van de schaal ligt de beslissing over de productietechnologie wellicht voor de hand. Er is echter in toenemende mate een grijs gebied in het midden waar deze calculator van pas kan komen. Dit middengebied ontstaat door de voortdurende verbeteringen in de prijs-/prestatieverhouding van digitale productiesystemen die steeds meer oplages van verschillende omvang aankunnen. De Digitaal of Offset Calculator biedt grafimediabedrijven een op feiten gebaseerde methode voor het nemen van deze belangrijke productiebeslissingen.”

Met de Digitaal of Offset Calculatorkunnen klanten per opdracht weloverwogen keuzes maken wat betreft de te gebruiken productietechnologie. Hierbij wordt rekening gehouden met de oplage voor een grote verscheidenheid aan producten, zoals leaflets, visitekaartjes, posters, brochures en folders, om te bepalen wat de meest rendabele productietechnologie is.

Klanten van Ricoh hoeven bij elk proces slechts wat basisgegevens in de calculator in te voeren voor vaste kosten als arbeid, verbruiksartikelen en energieverbruik. Voor deoffsetpers zijn de instelkosten, kosten voor plaatproductie, service en onderhoud inbegrepen. Bij het digitale productiesysteem zijn de afdrukprijs, onderhoudstarieven en verwachte volumes belangrijke variabelen. Afschrijving van apparatuur en restwaarden worden zowel voor offset als digitaal meeberekend. Gegevens over de media, gebaseerd op A3-papierformaat en of de opdracht enkel- of dubbelzijdig is, kunnen ook een rol spelen als er op verschillende media wordt gedrukt in beide processen.

“We zijn erg tevreden met de Ricoh Digitaal of Offset Calculator”, zegt Aryen Pellikaan, bedrijfsleider van De Hoop Grafisch Centrum, die de calculator als een van de eersten heeft uitgeprobeerd in zijn printcenter dat naast drie offsetpersen ook een Ricoh Pro™ C901 full colour productiesysteem gebruikt. “We gebruiken de calculator als uitgangspunt voor onze opdrachten en dit helpt ons onze marges te verbeteren omdat we de omsteltijden beter kunnen beheersen.”

Kolen voegt hier nog het volgende aan toe: “De nieuwste calculator kan ook worden gecombineerd met onze CO2-calculator, zodat klanten van Ricoh de CO2-uitstoot van individuele opdrachten nauwkeurig kunnen bepalen en compenseren. Dit maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om onze klanten te helpen rendabeler en duurzamer te werken, en de relaties met hun klanten te versterken door kosteneffectievere en milieuvriendelijke producten te leveren.”

 

De Digitaal of Offset Calculatoris het nieuwste onderdeel van het Ricoh Business Driver Programma, dat Ricoh voortdurend uitbreidt. Andere nieuwe verrijkingen van het programma zijn de CO2-calculator, rapporten, video’s en applicatiegidsen.

 

Rate this post

Print Friendly