Sharp introduceert in februari 2013 de eerste cloud-ready A3-kleuren MFP’s op de Beneluxmarkt. De MX-2640, MX-3140N en MX-3640N bieden volledige connectiviteit met mobiele randapparatuur en zijn speciaal ontwikkeld voor flexibele kantoorruimten. Dankzij de cloud-ready interface is het voor gebruikers eenvoudig om altijd en overal informatie te delen. Het systeem beschikt daarnaast over een intuïtieve multi-touch bedieningsinterface die bekend is voor gebruikers die werken met een smartphone of tablet-pc.

Houten, 7 februari 2013 – “Werknemers zijn vaak druk, , waardoor er nagenoeg geen tijd is om handleidingen te bestuderen of een nieuwe manier van werken aan te leren. Daarom heeft Sharp het gebruiksgemak van onze systemen geoptimaliseerd. ,” aldus Wilbert Hendriks, Manager Product Marketing Document Solutions van Sharp Electronics Benelux bv. “We hebben cloud-connectiviteit en multi-touch lcd-bedieningsdisplay gecombineerd waardoor gebruikers eenvoudig met onze systemen kunnen werken.”

Er worden drie nieuwe series geïntroduceerd in de Benelux: de MX-2640N met een snelheid van 26 pagina´s per minuut (ppm), de MX-3140N met 31 ppm en de MX-3640N met 36 ppm. Elk apparaat beschikt over een snel, helder 10,1-inch kleuren lcd-bedieningsdisplay en kan verbinding maken met de cloud voor het uitvoeren van toepassingen van andere fabrikanten. Hierdoor is het eenvoudig om kantoortaken te automatiseren.

Andere standaardspecificaties zijn Wi-Fi-toegang, mobiele draadloze connectiviteit, een harde schijf van 320 Gb met Network Attached Storage (NAS) functie, twee USB-poorten en een op afstand bedienbaar bedieningspaneel voor technische ondersteuning vanaf de werkplek.

Innovatieve aansturing

De MX-2640, MX-3140N en MX-3640N zijn ontworpen voor maximaal gebruiksgemak. Het bedieningsscherm, met grote, duidelijke pictogrammen en tekst voor alle functies, kan in drie verschillende standen worden gekanteld voor een duidelijke zichtbaarheid, zelfs vanuit een rolstoel. Gescande pagina’s zijn op het scherm te bekijken als afbeeldingen van één pagina, in 3D of als miniatuurweergaven. Dit alles door middel van volledige bediening via het lcd-bedieningsdisplay. De gebruiker hoeft de afbeeldingen en miniatuurweergaven slechts aan te raken en te schuiven om ze te roteren, de volgorde te wijzigen, pagina’s toe te voegen of te verwijderen om ze vervolgens naar wens af te drukken, te archiveren of te versturen.

Connectiviteit met mobiele apparaten

De nieuwe modellen werken uitstekend samen met de gratis Sharpdesk® Mobile app. Met deze app voor iOs- en Android-apparaten kunnen gebruikers draadloos bestanden vanaf hun smartphones en tablet-pc’s afdrukken, scannen en delen. Het installeren van speciale drivers of handmatig wijzigen van instellingen is niet nodig. De app ziet automatisch welke compatibele Sharp MFP’s er binnen het netwerk aanwezig zijn.

Veelzijdige configuraties

Elk model kan worden aangepast door diverse optionele upgrades toe te voegen. Hierbij gaat het om een ruimtebesparende interne afwerkingseenheid met elektronisch sorteren en gestaffeld stapelen, een finisher met nieten in de rug, een uitschuifbaar toetsenbord voor gegevensinvoer, een Mirroring Kit voor het maken van back-ups van de harde schijf, extra beveiliging en faxfunctionaliteit.

De papiertoevoer kan worden uitgebreid tot 6.600 vel (een tandem-lade met grote capaciteit voegt 2.500 vel toe zonder waardevolle kantoorruimte in beslag te nemen).

Belangrijkste kenmerken

 • 10,1-inch snel, helder multi-touch kleuren lcd-bedieningsdisplay.
 • Cloud-ready.
 • Mobiele connectiviteit voor smartphones en tablet-pc’s via de Sharpdesk® Mobile app.
 • Afdrukken en kopiëren met snelheden tot 26, 31 of 36 pagina’s per minuut in kleur.
 • Automatische dubbelzijdige documenteninvoer scant tot 50 enkelzijdige originelen per minuut, of 20 dubbelzijdige originelen.
 • Interne harde schijf van 320 Gb (als NAS te benaderen) met optionele Disk Mirroring Kit.
 • Twee USB-poorten.

Milieuvriendelijk ontwerp

 • Korte opwarmtijd.
 • Efficiënte fuseereenheid.
 • Milieuvriendelijk afdrukken attendeert de gebruiker op dubbelzijdig afdrukken en N-up afdrukken.
 • Energie-efficiënte LED-lampen in de scanner.
 • Eco-scanfunctie voorkomt dat de fuser onnodig wordt verwarmd voor alleen scannen.
 • Standaard instelbare in- en uitschakeltijden met geavanceerde automatische uitschakelfunctie.
Rate this post

Print Friendly