Sliedrecht, 4 februari 2013 – De Compliance Services-praktijk van PwC heeft het document management systeem van UNIT4 in gebruik genomen. Daarnaast gaat deze afdeling – die klanten helpt bij het voldoen aan steeds complexere wet- en regelgeving – werken met UNIT4 Auditor voor fiscale werkprogramma’s en UNIT4 Actueel, dat fungeert als digitaal kantoorhandboek. Als gevolg van de aanschaf neemt PwC afscheid van papieren aangiftedossiers en kiest het nadrukkelijk voor centrale opslag van informatie. Het beheer van de software vindt plaats in het datacenter van UNIT4.

De nieuwe software complementeert de fiscale aangiftesoftware en vervangt papieren dossiers, werkprogramma’s, fysieke handboeken en archieven. Dit maakt locatie onafhankelijk werken eenvoudiger. Door de automatiseringsslag zijn de benodigde gegevens direct op te roepen, te bewerken en te archiveren. Bovendien is de voortgang van fiscale aangiftewerkzaamheden beter te volgen. Door gebruik van UNIT4 Auditor is direct te zien waar het onderhanden werk zich bevindt en wat de status hiervan is. Ruim 800 medewerkers krijgen toegang tot het centrale documentarchief.

PwC tekende in december 2008 een overeenkomst met UNIT4 voor de levering van software voor de Compliance Services-praktijk. De organisatie zet de software in bij het verzorgen van fiscale aangiften voor klanten, zoals voor de vennootschapsbelasting, de inkomstenbelasting en klantportalen. Op haar beurt ondersteunt PwC de softwareleverancier bij het verder optimaliseren van de UNIT4 Accountancy software. De salarissoftware van UNIT4 wordt reeds zowel ingezet voor de dienstverlening aan klanten als voor de interne salarisadministratie van de 4.600 medewerkers. PwC werkt ook met UNIT4 AccountAnalyser voor de controle en analyse van financiële klantdata.

Luuk Harrewijnen, partner bij PwC: “We werken al een aantal jaren constructief samen met UNIT4 om onze compliance-praktijk verder te stroomlijnen. De ingebruikname van het document management systeem, software voor fiscale werkprogramma’s en het digitale kantoorhandboek is een logische volgende stap. Onze medewerkers zijn enthousiast over het gebruik. Informatie is nu direct beschikbaar en er is inzicht in de status van het onderhanden werk.”

Herman de Jonge, directeur UNIT4 Accountancy: “Toen we in 2008 een partnership sloten met PwC, spraken we af dat we samen gaan toewerken naar een integrale oplossing waarin de kennis van PwC over de fiscale aangiftepraktijk en de kennis van UNIT4 op IT-gebied verweven zijn. Nu vier jaar later, ben ik verheugd te constateren dat we flinke stappen hebben gezet. Door de bundeling van kennis en techniek hebben we onze softwareproducten nog beter kunnen aansluiten op de wensen van PwC en die van de markt. Ik ben trots op de samenwerking met PwC.”

 

Rate this post

Print Friendly