’s-Hertogenbosch, 4 februari 2013 – Ricoh, wereldwijd leverancier van producten en diensten op het gebied van document management en IT, zal tijdens de Hunkeler Innovatiedagen 2013 haar production printing portfolio presenteren. Veel van de producten en diensten beleven hun primeur in Europa en zijn bedoeld om klanten te helpen een stap verder te gaan met hun printactiviteiten door middel van nieuwe toepassingen en diensten met toegevoegde waarde. Ricoh gaat tijdens het evenement (in Luzern, Zwitserland, 11-15 februari) graag het gesprek aan met bezoekers over nieuwe manieren om groei van hun bedrijf te realiseren, meer diensten met toegevoegde waarde te bieden en de verwachtingen van hun klanten te overstijgen.

Tijdens het evenement presenteert Ricoh bezoekers een uitgebreid gamma aan hardware, software, diensten en toepassingen, die allemaal zijn ontwikkeld om bedrijven te helpen hun activiteiten te transformeren en een stap verder te gaan dan het traditioneel leveren van druk- en printwerk alleen. Het portfolio bestaat uit producten waarin de internationaal erkende ProcessDirector van Ricoh is toegepast, waarmee klanten de integriteit, veiligheid en flexibiliteit van al hun activiteiten kunnen waarborgen. Ricoh toont oplossingen die voldoen aan de behoeften van elk type bedrijf, of het nu gaat om een traditionele drukkerij of direct mail bedrijf. Hier volgt een greep uit het aanbod:

• InfoPrint 5000 GP – Het vlaggenschip van de InfoPrint 5000 inkjet rotatiesystemen-productfamilie wordt voor het eerst in Europa getoond met de Extended Media Dryer-optie. Dit platform is bedoeld voor klanten die uitzonderlijk betrouwbare printprestaties vereisen, een grote diversiteit aan materialen willen bedrukken, hoge eisen aan de kleurkwaliteit stellen en willen beschikken over opties als monochrome en MICR productie. Zoals alle modellen van de InfoPrint 5000-serie, biedt de InfoPrint 5000 GP klanten meer configuratieflexibiliteit en een lagere CO2-voetafdruk dan de meeste andere modellen op de markt. Met de Ink Savvy suite – als onderdeel van de Ink management suite – kunnen bedrijven hun ROI verhogen door kleurbestanden af te stellen op minimaal inktverbruik zonder concessies te doen aan het uiterlijk van het document. Tijdens de Hunkeler Innovatiedagen zullen schoolboeken voor een Italiaanse uitgever (in kleur), kalenders en direct mail toepassingen worden gedrukt met de InfoPrint 5000 GP. Voorzien van de nieuwe Media Dryer is het IP5000 GP platform ook geschikt voor de verwerking van coated en glossy substraten.

• InfoPrint 5000 MP – Het InfoPrint 5000 MP platform heeft een kleinere voetafdruk dan de InfoPrint 5000 GP en biedt drukkerijen en transactionele printbedrijven de mogelijkheid boeken, afschriften, handleidingen en andere documenten monochroom te drukken, met de mogelijkheid later over te stappen op kleur om de initiële investering veilig te stellen. Door de hoge snelheid is het rotatieve InfoPrint 5000 MP inkjetproductiesysteem de ideale keus voor reductie van de voetafdruk in productiebedrijven met meerdere op toner gebaseerde zwart-wit productiesystemen. Tijdens het evenement wordt het InfoPrint 5000 MP platform ingezet voor de productie van transactionele documenten, boeken en direct mail.

• Tijdens de Hunkeler Innovatiedagen wordt ook het nieuwe Ricoh Pro C901(S)+ full colour productiesysteem gedemonstreerd, dat beschikbaar komt in het eerste kwartaal van 2013. De prestaties van dit systeem zijn in functionaliteit en productiviteit aanzienlijk verbeterd. Tijdens Hunkeler worden de mogelijkheden getoond aan de hand van marketing- en direct mail-toepassingen.

• Ricoh ProcessDirector Express – Deze nieuwste uitbreiding van de Ricoh TotalFlow-workflowsuite biedt klanten gebruikersvriendelijke end-to-end workflowsoftware voor het beheer van transactionele gegevensstromen in Adobe PDF-formaat. Deze oplossing brengt de kracht en modulariteit van de beproefde Ricoh ProcessDirector-suite naar mid-level klanten die nu ook kunnen profiteren van Ricoh’s decennialange ervaring op het gebied van production printing. Ricoh geeft een demonstratie van hoe mail kan worden gevolgd via Ricoh ProcessDirector Express, met geïntegreerde Mailroom Integrity-oplossing met scantechnologie.

• TotalFlow Cadence for Publishing – Deze nieuwe workflowsoftware zorgt ervoor dat productiefaciliteiten over een vertrouwde en geautomatiseerde oplossing beschikken voor ultra-short-run boekproductie. Grafimediabedrijven kunnen hiermee boeken automatisch groeperen en bundelen op basis van specifieke, aanpasbare criteria waardoor werk snel kan worden ingepast. Daarnaast kunnen klanten elke titel en opdracht volgen met een geautomatiseerd systeem en hun verplichtingen en deadlines voor opdrachten nakomen met beproefde integriteitsfuncties.

• TotalFlow DocEnhancer – Een plugin voor Adobe® Acrobat® X Pro waarmee printprofessionals nieuwe diensten kunnen aanbieden, zoals het herbewerken van documenten en crossmediamarketing voor klanten die PDF-bestanden op het laatste moment nog willen wijzigen.

• Offset versus Digitaal Calculator – Met deze nieuwe tool, gratis en exclusief beschikbaar voor alle deelnemers aan het Business Driver Programma™ van Ricoh, kan worden bepaald welk productieproces het meest geschikt is voor een bepaalde opdracht. Met deze calculator kunnen productiebedrijven ervoor zorgen dat hun offset- en digitale persen optimaal en zo rendabel mogelijk worden gebruikt.

 

“Grafimediabedrijven en datacenters staan voor een transformatie waarbij ze meer moeten bieden dan druk- en printwerk alleen. Ricoh kan haar klanten hierbij helpen. Tijdens de Hunkeler Innovatiedagen tonen wij onze relaties hoe wij ons hiervoor inzetten en demonstreren een aantal in de praktijk beproefde oplossingen, waarmee de kosten kunnen worden verlaagd en de omzet vergroot”, aldus Sander Sondaal, Commercial Manager Production Printing bij Ricoh Nederland. “Met ons uitgebreide ‘Print and Beyond’ producten- en dienstenportfolio spelen we in op de doelen van onze klanten, groot en klein, en kunnen bedrijven snel echte resultaten zien.”

 

Rate this post

Print Friendly