‘s-Hertogenbosch, 23 januari 2013 – Ricoh Company Ltd. maakt vandaag bij monde van CEO Shiro Kondo bekend vereerd te zijn voor het negende achtereenvolgende jaar te zijn uitgeroepen tot een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld. Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. De benoeming betekent een erkenning voor bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor een ‘clean capitalism’ economie. Clean capitalism omvat maatschappelijke, economische en ecologische kosten en baten. Vermelding op de lijst geeft ook aan dat organisaties zich bewust zijn van de totale impact van hun activiteiten.

Mariko Azuma, General Manager of CSR Division: “Ricoh staat sinds de introductie in 2005 op de lijst van 100 meest duurzame bedrijven ter wereld. Een dergelijke erkenning is voor Ricoh en voor onze medewerkers een belangrijke bevestiging dat onze focus op duurzame bedrijfsactiviteiten daadwerkelijk resultaat heeft.

Ricoh heeft zich ten doel gesteld in 2050 de CO2-uitstoot met 87,5 procent ten opzichte van het niveau in 2000 te beperken en helpt haar klanten hun impact op het milieu te verminderen.

Dit wordt gedaan met behulp van Total Green Office Solutions, een reeks duurzame producten en diensten voor zowel grote en kleine bedrijven. Ricoh’s inspanningen waarborgen daarmee ook de levering van efficiënte, kosteneffectieve document management diensten waarmee haar klanten in staat worden gesteld kennis beter te delen, sneller te reageren op wensen van klanten en flexibeler te werken.

De ‘Global 100 Most Sustainable Corporations in the World’ is de meest uitgebreide assessment op het gebied van duurzaamheid bij bedrijven. Wereldwijd worden 4.000 grote organisaties beoordeeld, waarvan slechts de beste 100 worden geselecteerd. De prestigieuze erkenning is de bekroning voor Ricoh’s inzet voor duurzaamheid in de eigen organisatie en bij klanten wereldwijd.

Ricoh werd ook al erkend door de FTSE4Good Index Series en door adviesbureau Deloitte, dat Ricoh in de ‘Zero Impact Monitor’ noemde. Bovendien is Ricoh in Europa tijdens de uitreiking van de Oracle Excellence Awards onderscheiden met de Eco-Enterprise Innovation Award voor de efficiënte en duurzame wijze waarop Ricoh een nieuwe IT-infrastructuur heeft gebouwd ter ondersteuning van haar activiteiten in de EMEA-regio. Bovendien werd de 2012 Chief Sustainability Officer Award uitgereikt aan Ian Winham, CIO en CFO van Ricoh Europe. De Private Cloud-infrastructuur van Ricoh Europe is onderscheiden met de Green IT Awards 2012 voor het Cloud/Virtualisation Project of the Year.

 

Rate this post

Print Friendly