Washington, 24 januari 2013 – Autonomy, onderdeel van HP, lanceert drie nieuwe technologische innovaties die zijn ontworpen om advocatenkantoren en juridische afdelingen te helpen de toenemende convergentie van social, cloud en mobiele technologieën thuis en op de werkplek maximaal te benutten.

Deze innovaties zijn ontwikkeld door Autonomy en HP Labs en zijn te zien tijdens de International Legal Technology Association (ILTA) conferentie. De technologie stelt organisaties in staat om de mogelijkheden die toenemende convergentie biedt, op een veilige, controleerbare en schaalbare manier te leveren aan kenniswerkers.

“Advocatenkantoren manoeuvreren momenteel in een IT-landschap waarin diensten voor consumenten, die vaak gratis en direct beschikbaar zijn, ook door advocaten worden gebruikt voor kennismanagement, mobiliteit, het delen van bestanden en samenwerken. Deze diensten vormen echter veiligheids- en zichtbaarheidsrisico’s voor het bedrijf”, zegt Doug Caddell, Managing Director, HBR Consulting, een toonaangevend adviesbureau voor de juridische sector. “Autonomy voorziet met deze innovaties advocatenkantoren van zakelijke en veilige alternatieven die altijd en overal beschikbaar zijn.”

Ontdek nieuwe content, contacten en communities met social search

Autonomy maakt gebruik van de gepatenteerde Compass-technologie van HP Labs, waardoor gebruikers eenvoudiger persoonlijke contacten kunnen vinden en relevante inhoud kunnen delen met het bedrijf. Deze nieuwe discovery-georiënteerde interface wordt geïntegreerd in iManage Universal Search, Autonomy’s meaning based knowledge management applicatie. De nieuwe functionaliteit maakt het voor de zakelijke markt mogelijk om op dezelfde manieren te profiteren van trends op het gebied van samenwerken als consumenten, zoals:

  • Het personaliseren van contacten en content. Een intuïtieve interface doet automatisch suggesties voor relevante personen, collecties en content op basis van geselecteerde content of personen. Elke keer dat een nieuw item wordt geselecteerd, worden de resultaten geüpdatet en wordt de connectie van die persoon met andere relevante content, personen of communities zichtbaar.
  • Het bouwen en bevorderen van communities. Aanvullend op het zoeken van personen en content kunnen gebruikers zelf communities creëren over een specifiek onderwerp of een specifieke interesse. Gebruikers kunnen hier zowel interne als externe weblinks en content toevoegen. De interface is vergelijkbaar met die van sociale netwerken: gebruikers kunnen deelnemen aan communities of deze volgen en updates ontvangen.

“Wij zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om interne expertise te identificeren en te benutten”, aldus Harris Tilevitz, CTO, Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP & Partners, een advocatenkantoor dat onder meer een vestiging in Brussel heeft. “Compass biedt nieuwe mogelijkheden voor onze markt, waardoor gebruikers deel kunnen nemen aan een interactief proces van information-discovery en lid kunnen worden van communities. We werken actief samen met Autonomy om beter te begrijpen hoe deze technologie binnen ons kantoor kan worden gebruikt en verwerkt in ons nieuwe Firm Experience systeem dat op Autonomy is gebaseerd.”

Veilig en geïntegreerd cloudgebaseerd delen van documenten

Autonomy toont verder technologie voor een veilige cloudgebaseerde uitwisseling van documenten via Autonomy WorkSite, de toonaangevende document- en e-mailmanagementsuite voor advocatenkantoren en juridische afdelingen. Door deze nieuwe functionaliteit kunnen medewerkers eenvoudig documenten met externe medewerkers en organisaties uitwisselen, delen, controleren en volgen. De technologie is gebouwd in WorkSite, waardoor organisaties profiteren van een veel beter beveiligd, schaalbaar en controleerbaar systeem dan wanneer voor het delen van documenten gebruik wordt gemaakt van cloudgebaseerde diensten die zijn bedoeld voor consumenten.

Kenniswerkers stuiten momenteel op talrijke belemmeringen voor samenwerking: bestanden zijn te groot om te verzenden via e-mail, gecompliceerde FTP-servers, onbeveiligde openbare mechanismen die voor het delen van bestanden inbreuk maken op het beveiligingsbeleid en problemen met versiebeheer. Met behulp van deze nieuwe functionaliteit kunnen medewerkers en zakelijke partners via een enkele muisklik documenten van elke grootte delen, zowel intern als met externe medewerkers, in een omgeving die veilig en compliant is.

Het systeem ondersteunt bijvoorbeeld een geïntegreerde audit trail, zodat zichtbaar is wie een document heeft gedeeld en bekeken. Verder kan het versiebeheer tussen interne en externe medewerkers worden gevolgd. Deze mogelijkheid stelt gebruikers van desktops of mobiele apparaten in staat om toegang te krijgen tot gedeelde inhoud, terwijl de toegang voor derden verloopt via een eenvoudig en veilig registratieproces.

Verbeterd vastleggen van beelden en search voor mobiele devices

Autonomy en HP Labs hebben niet alleen samengewerkt om de gebruikerservaring sterk te verbeteren, maar ook de kwaliteit en het proces voor het vastleggen van beelden van mobiele devices. De nieuwe mogelijkheden verbeteren beelden gemaakt met mobiele camera’s door vreemde achtergronden te verwijderen, het beeld recht te trekken, paginakreukels en andere onvolkomenheden te laten verdwijnen en het contrast te verbeteren. Daardoor kunnen de verfijnde beelden worden ingelezen via een Optical Character Recognition systeem en, net als andere documenten, worden geïndexeerd.

Deze mogelijkheden bieden veel nuttige toepassingen voor de juridische branche. Zo kunnen advocaten ‘wet signatures’ op opdrachtbevestigingen, beëdigde verklaringen en andere juridische documenten vastleggen met hun vertrouwde mobiele device.

“Autonomy is een innovator op het gebied van informatiemanagement voor de juridische sector”, aldus Neil Araujo, General Manager, Enterprise Content Management, Autonomy, onderdeel van HP. “Samen met HP Labs bieden we productinnovaties waarmee advocatenkantoren kunnen profiteren van consumentgedreven technologieën, zoals social media, cloud en mobiele samenwerking, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan dezelfde beveiligings- en bedrijfssysteemvereisten die ze mogen verwachten van Autonomy.”

 

Rate this post

Print Friendly