’s-Hertogenbosch/ Zwolle, 15 januari 2013 – Ricoh Nederland, leverancier van producten en diensten op het gebied van document management en IT, en Logis.P, specialist in het ondersteunen van de communicatie tussen zorginstellingen en patiënt, hebben recentelijk een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend voor 5 jaar. De succesvolle samenwerking uit het verleden wordt daarmee verder verstrekt. Met het formaliseren en formuleren van nieuwe gezamenlijke ambities, wordt een impuls gegeven aan de mogelijkheden die beide partijen gezamenlijk bieden op het gebied van patiënt logistiek.

De gecombineerde diensten van Logis.P en Ricoh bieden een antwoord op het volledige vraagstuk van procesoptimalisatie rond patiëntlogistiek in de zorg. Van patiëntregistratie tot volledige logistiek van patiënten door ziekenhuizen. De reeds langdurige samenwerking tussen beide partijen heeft al meermaals aangetoond dat het verbeteren en stroomlijnen van informatieprocessen daarnaast een stevig besparingpotentieel bij zorginstellingen oplevert.

Pieter Rahusen, Market Development Manager Healthcare bij Ricoh Nederland zegt: “Het meedenken met zorginstellingen en het daadwerkelijk oplossen van dit vraagstuk vraagt enerzijds om een solide en gerenommeerde wereldleider op het gebied van documentmanagement en informatielogistiek. Anderzijds is er juist behoefte aan reactiesnelheid, inlevingsvermogen, kennis van ziekenhuiszaken, betrokkenheid en flexibiliteit. Logis.P en Ricoh kunnen dit, met een gezamenlijke totaaloplossing die gefundeerd is op aantoonbare ervaring, gespecialiseerde kennis en bewezen producten- en dienstenportfolio’s bieden.”

Jeroen Bos, directeur Logis.P voegt toe: “In de dagelijkse praktijk bij een groot aantal ziekenhuizen zal onze gezamenlijke oplossing continue worden doorontwikkeld. Vanuit deze solide basis reiken de flexibele oplossingen tot diep in ieder segment van het hele zorgproces. Modulair, geïntegreerd en volledig op maat voor iedere unieke ziekenhuisomgeving.“

Ricoh en Logis.P zijn koploper op het gebied van patiëntenregistratie, patiëntenlogistiek met aanmeldzuilen, wachtrijmanagement en informatieschermen. Recent realiseerden Logis.P en Ricoh soortgelijke projecten bij Gelre ziekenhuizen, Isala Klinieken, Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Vie Curi Medisch Centrum.

 

Rate this post

Print Friendly