’s-Hertogenbosch, 21 januari 2013– Ricoh lanceert twee nieuwe producten in haar portfolio van digitale kleurenproductiesystemen: de Ricoh Pro™ C901+ en de Ricoh Pro™ C901S+. Met dit groeiende portfolio helpt Ricoh grafimediabedrijven en centrale repro’s hun productiviteit, flexibiliteit, kwaliteit en toegevoegde waarde te verhogen. De nieuwe systemen bieden een aantal verbeteringen die klanten helpen om in te blijven spelen op de snelle ontwikkelingen in de production printing markt. Tijdens de Grafische Vakbeurs in Gorinchem op 22, 23 en 24 januari wordt dit productiesysteem voor het eerst live gedemonstreerd.

Sander Sondaal, Commercial Manager Production Printing bij Ricoh Nederland, zegt: “Deze lancering volgt op het nieuws van InfoSource Uit een onderzoek dat marktonderzoeksbureau InfoSource uitvoerde in de sector voor full colour losbladproductiesystemen in West-Europa, blijkt dat Ricoh de nummer 1 is met een marktaandeel van 36,5% voor de gecombineerde eerste drie kwartalen van 2012.dat Ricoh tijdens de eerste drie kwartalen van 2012 het best verkopende merk was wat betreft full colour losbladproductiesystemen. Deze nieuwe systemen zullen ervoor zorgen dat we grafimediabedrijven en centrale repro’s toonaangevende oplossingen blijven bieden die kostenefficiënte productie mogelijk maken bij kleine oplagen en snelle doorlooptijden.

De digitale productiesystemen Ricoh Pro C901+ en Ricoh Pro C901S+ worden aangestuurd door de nieuwe Fiery E-42- of Fiery E-82-controller van EFI. Deze controllers bieden nieuwe functies om de voorbereiding van printopdrachten te versnellen en meer werk te verzetten in minder tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Fiery HyperRIP, die snellere prestaties biedt door meerdere pagina’s van afdruktaken tegelijkertijd te verwerken. Opslag van XObjects in het cachegeheugen maakt het dan weer mogelijk om PDF-bestanden die XObjects bevatten, af te drukken met snelheden die voorheen alleen mogelijk waren bij het afdrukken van VDP-taken (variabele data printing). Een ander voordeel is dat opdrachten inline kunnen worden bewerkt. Zo kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit de takenlijst extra afdrukopties instellen, zonder taakeigenschappen te moeten openen. Ook handig is dat gebruikers snel voorinstellingen kunnen selecteren voor afdruktaken: ze kunnen de voorgedefinieerde instellingen van virtuele printers en HotFolders in een handomdraai toepassen op opdrachten in de takenlijst.

Wat ook bijdraagt aan de hogere productiviteit, is de hogere duty cycle: tot wel 700.000 pagina’s per maand. Dat is 20% meer dan voorheen. En dankzij grotere tonerflessen, die langer meegaan, is ook de uptime verbeterd. Afhankelijk van de tonerdekking is een tonerfles nu goed voor gemiddeld 67.000 pagina’s (clicks). Deze stijging van het aantal clicks, dat voorheen 63.000 per tonerfles bedroeg, verlaagt de kosten per pagina en verbetert de winstmarges.

Ook nieuw is dat media tot 350 g/m² nu deel uitmaken van de standaardinstellingen op beide modellen. De mediabibliotheek wordt voortdurend bijgewerkt om gebruikers meer keuze te bieden op het gebied van papiersoorten.

Ricoh’s PxP™-toner en olievrije fusertechnologie garanderen dat de systemen een afdrukkwaliteit leveren die vergelijkbaar is met offset. En dankzij ingebouwde Air-Assist-technologie voor de invoerlades bieden de systemen productiesnelheden van tot wel 90 pagina’s per minuut voor meerdere papiersoorten. De consistente afdrukkwaliteit wordt ook gegarandeerd via geavanceerde beeldstabilisatie, Single Direction Development om hergebruik van de developer te voorkomen, mechanische papierregistratie, verbeterde fusertechnologieën en automatische kalibratieaanpassingen.

De Pro C901S+ is uitgerust met een snelle full colour scanner die gebruikers in staat stelt papieren originelen te kopiëren, te bewerken, op te slaan of elektronisch te distribueren. De automatische documentinvoer kan stapels afbeeldingen scannen in full colour, grijswaarden of zwart-wit. Zo hebben gebruikers altijd controle over de bestandsgrootte en de beeldkwaliteit.

“Wij streven continu naar innovaties die de concurrentiekracht en winstgevendheid van onze klanten verhogen. De nieuwe Ricoh Pro™ C901+ en Ricoh Pro™ C901S+ zijn daar goede voorbeelden van. Ik ben dan ook zeer verheugd dat wij deze nieuwe machine op de Grafische Vakbeurs met de bezoeker mogen delen. Dit is wat wij bij Ricoh ook bedoelen met ‘Print and Beyond’”, aldus Jean Paul Schriek, Product Marketeer Production Printing, Ricoh Nederland.

Ricoh is tijdens de Grafische Vakbeurs in Gorinchem te bezoeken op standnummer 128-129. Informatie over wat Ricoh nog meer laat zien op de beurs, staat in het voorgaande beursbericht op http://www.ricoh.nl/over-ricoh/nieuws/2012/Ricoh-toont-Print-and-Beyond-tijdens-Grafische-Vakbeurs-2013.aspx

Rate this post

Print Friendly