‘s HERTOGENBOSCH, 15 januari 2013 – Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging oplossingen, heeft vandaag de introductie aangekondigd van de Canon imagePROGRAF MFP M40 Solution, een compleet workflowsysteem voor grootformaat printen, scannen, archiveren en delen van documenten in kleur en zwart-wit.

De oplossing bestaat uit een Canon imagePROGRAF grootformaat printer, een nieuwe M40 scanner met krachtige, geïntegreerde MFP-software en een groot, gebruiksvriendelijke touchscreen met dynamische beeldweergave. Van de eerste scan tot en met het eindresultaat is deze totaaloplossing ideaal voor werkgroepen van elke omvang, die zich bezig houden met technische documentatie – met name in de AEC (Architectuur, Engineering en Constructie) sector.

Met de functies voor scan-naar-kopie/bestand/e-mail/cloud en printen, sluit de nieuw ontworpen MFP aan bij de voorwaarden die veeleisende CAD/GIS-gebruikers stellen aan snelheid en nauwkeurigheid. De Canon imagePROGRAF MFP M40 is in staat afbeeldingen tot 40” breed te scannen met een snelheid van maximaal 13” per seconde (in zwart-wit). De scanner gebruikt een nieuwe opstelling van de CIS (Contact Image Sensor) beeldsensor om te waarborgen dat afbeeldingen worden gescand met nauwkeurige, schaduwvrije lijndefinities en een werkelijke optische resolutie van 1.200 dpi. Door te printen met een resolutie van 2.400 x 1.200 dpi en 4 pl inktdruppels, kan de MFP dunne lijnen en gecompliceerde details reproduceren. De ‘hot swap’ technologie maakt het mogelijk inkttanks te wisselen zonder een printtaak te onderbreken.

Canon M40 icm iPF765

Canon M40 breedformaat multifunctional (met iPF765)

De imagePROGRAF MFP M40 wordt met het grote, intuïtieve 22” touchscreen bediend en aangestuurd door de SmartWorks MFP software. De M40 is in staat batches documenten te scannen en zo de productiviteit te verhogen. Met een ingebouwde harde schijf van 250 GB*, ondersteuning van diverse typen bestanden (waaronder PDF, JPEG en TIFF) en meervoudige configuratiemogelijkheden, zijn gebruikers in staat deze oplossing exact af te stemmen op hun wensen en specificaties. De oplossing is compatibel met vijf grootformaat printers uit het Canon imagePROGRAF assortiment – de iPF750, iPF815, iPF825 en de onlangs geïntroduceerde iPF760 en iPF765.

Yuichi Miyano, Director of Large Format Print bij Canon Europe, zegt: “In het verleden waren vooral architecten, engineering- en constructiebureaus de gebruikers van grootformaat scanners en printers. Er zijn nieuwe toepassingen gekomen en wij verwachten dat de markt daardoor zal groeien. We zien een toenemend gebruik bij nutsbedrijven, olie- en gasproducenten en overheidsdiensten voor ruimtelijke ordening voor het scannen, archiveren en printen van planvoorstellen en technische tekeningen.”

Yuichi vervolgt: “Het Canon-portfolio tracht aan te sluiten bij deze vraag. Het nieuwe imagePROGRAF M40 systeem is een betaalbare optie voor hoogwaardige, grootformaat scan- en printtaken. Het systeem is eenvoudig te bedienen en vormt een uiterst veelzijdige investering voor elke onderneming die de productiviteit van scan- en printtaken wil verhogen.”

De Canon imagePROGRAF MFP M40 oplossing zal vanaf januari 2013 verkrijgbaar zijn bij geautoriseerde Canon-partners. Meer informatie is te lezen op de Canon-website via http://www.canon-europe.com/for_work/products/large_format_printers/index.aspx

De Canon imagePROGRAF M40 MFP-oplossing is in Nederland beschikbaar vanaf 1-2-2013

 

Rate this post

Print Friendly