Palo Alto, 15 januari 2013 – Autonomy, onderdeel van HP, kondigt vandaag de beschikbaarheid van de HP Application Information Optimizer 7.0 aan. Deze enterprise oplossing helpt organisaties om de prestatie van applicaties te verbeteren, te voldoen aan kritische regelgeving en de benodigde dataopslag tot maar liefst 48 procent te verminderen.(1)

Organisaties hebben moeite met inactieve gestructureerde data die door de jaren heen op verschillende programmadatabases zijn opgeslagen. De conventionele gedachte hierachter is dat deze data alleen toegankelijk is via de applicatie die deze data heeft aangemaakt, zodat deze nooit wordt verplaatst of verwijderd. Het resultaat is slecht functionerende bedrijfsapplicaties, extra opslagkosten en oneindige arbeidskosten die worden veroorzaakt door het onderhouden van verouderde applicaties. Daarnaast wordt niet meer voldaan aan de wet- en regelgeving ten opzichte van het vernietigen van data. Dit leidt tot onnodige compliance risico’s.

De HP Application Information Optimizer pakt direct het terugkerende probleem van grote hoeveelheden data van een organisatie aan door inactieve gestructureerde gegevens uit productie- of legacy-systemen veilig te verwijderen en op te slaan, met behoud van de integriteit en toegankelijkheid van data. De data kan worden verplaatst naar economische on-premise of cloud-storage-omgevingen, zoals HP Cloud Services. De ingebouwde archiveringsmodules binnen de oplossing ondersteunen ook een breed scala aan zakelijke toepassingen, waaronder Oracle E-Business Suite, PeopleSoft en Siebel. Daarnaast maakt de geïntegreerde data extraction wizard van HP Application Information Optimizer het mogelijk om veilig en snel gegevens te verwijderen uit een standaard relationele database en maakt het data-archivering mogelijk.

HP Application Information Optimizer is een kernoplossing binnen HP’s meaning-based information governance portfolio. Het helpt organisaties om de prestatie van bedrijfskritische applicaties te verbeteren en verouderde toepassingen uit te faseren. Tegelijkertijd wordt er voor gezorgd dat belangrijke gestructureerde data altijd beschikbaar is en goed beheerd wordt. Dit bespaart organisaties miljoenen euro’s aan onnodige opslag- en operationele kosten. Door data goed te beheren en uit voorzorg te verwijderen, kunnen compliance risico’s en ook de risico’s op processen sterk worden verminderd.

“Bedrijven zijn in toenemende mate op zoek naar een concurrentievoordeel, door kosten te verlagen, de productiviteit te verbeteren, risico’s te verminderen en de informatiewaarde te maximaliseren”, zegt Sara Radicati, CEO van de Radicati Group, een toonaangevend analistenbureau. “HP Application Information Optimizer heeft een unieke aanpak voor het opslaan, beheren en genereren van waarde uit gestructureerde gegevens. Deze aanpak is gebaseerd op een robuuste selectie van vooraf ingestelde integraties met cloud-storage, uitgebreide informatiemanagementsystemen en een hoogwaardig analyse-platform. Wij zijn van mening dat de HP-oplossing een uitstekende flexibiliteit en een snelle terugverdientijd voor ondernemingen biedt.”

HP Application Information Optimizer 7.0 biedt de volgende mogelijkheden:

• Veilig omzetten van ongestructureerde data vanuit applicatiedatabases naar een XML ‘business document’ dat makkelijk kan worden opgeslagen en toegankelijk is voor een breed spectrum van zakelijke toepassingen en analytische oplossingen.

• Naadloze integratie met de toonaangevende HP Autonomy Consolidated Archive on-premise of cloud-gebaseerde oplossingen voor uitgebreid informatiebeheer van zowel gestructureerde als ongestructureerde informatie.

• Directe integratie met HP TRIM, de DoD 5015-compliant records managementoplossing, waardoor gestructureerde gegevens op de juiste wijze worden beheerd zodat aan de wet- en regelgeving en naleving van verplichtingen wordt voldaan.

• Parallelle samenwerking met de high-performance HP Vertica columnar in-memory engine voor geavanceerde analyses en met Autonomy Intelligence Data Operating Layer (IDOL) voor meaning-based universeel zoeken in alle productie- en legacy data repositories.

“Zakelijke data groeit exponentieel en dat leidt tot hoge kosten voor organisaties, een drastische afname van de productiviteit met betrekking tot het vinden en benutten van informatie en een onaanvaardbaar risico rond compliance en eDiscovery”, aldus Mike Sullivan, general manager Protect Enterprise, van Autonomy, onderdeel van HP. “De HP Application Information Optimizer en de naadloze integratie met oplossingen binnen onze meaning-based information governance portfolio helpt bedrijven om deze uitdagingen met vertrouwen aan te gaan en biedt bedrijven tegelijkertijd de ongekende mogelijkheid meer waarde te halen uit hun bedrijfsinformatie.”

 

Rate this post

Print Friendly