EINDHOVEN/ZWOLLE – De Isala klinieken in Zwolle is één van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland met 5.500 medewerkers. Isala bouwt momenteel een nieuw ziekenhuis met een oppervlak van 104.000 m2 , waarin gestreefd wordt naar optimaal gebruik maken van alle beschikbare ruimtes. Concreet betekent dit onder meer dat werkplekken flexibel worden gebruikt, de zorg voor de patiënt meer dan ooit centraal staat en het principe van flexwerken vergaand is doorgevoerd. Van belang hierbij is dat relevante documenten en informatie onafhankelijk van plaats en tijd benaderbaar zijn. Hiervoor is Isala een samenwerking met Circle Software en Data Space uit Eindhoven aangegaan.

De rol van het softwarehuis Circle Software behelst het volledig digitaliseren van de bestaande post- en documentenstroom. De inzet van de SharePoint Zaaksysteem-oplossing van Circle Software zorgt er namelijk voor dat alle documenten overal beschikbaar zijn.

Data Space gaat voor Isala ca. 18 kilometer archief ophalen, opslaan en beheren voor een periode van 20 jaar. Daarnaast zullen dagelijks ca. 100 tot 200 dossiers opgevraagd worden en digitaal worden terugbezorgd aan Isala. Medewerkers van Isala gaan hiervoor gebruikmaken van de web portal van Data Space (Filelive®) die hiervoor ter beschikking wordt gesteld.

Einddoel is dat betrokkenen, indien hiertoe geautoriseerd, overal in het ziekenhuis de voor hen belangrijke documenten kunnen benaderen. Medewerkers van Isala scannen binnenkomende post, voorzien die, al dan niet automatisch, van bijbehorende kenmerken en een onderwerp en zorgen ervoor dat de documenten bij de juiste afdeling of collega terechtkomen. Bij iedere stap van dit proces is de privacy van de patiënten optimaal gewaarborgd.

 

Rate this post

Print Friendly