VIANEN, zaterdag 5 januari 2013.- Tijdens de jaarlijkse MultiCopy Conventie is de Top 10 van de grootste vestigingen bekend gemaakt. MultiCopy Groningen prolongeerde de eerste plaats, direct gevolgd door MultiCopy Utrecht/Nieuwegein en MultiCopy Lelystad/Almere.

De MultiCopy ondernemers werden in het zonnetje gezet omdat zij ook in moeilijkere tijden voor grafische bedrijven een groot succes van hun bedrijf maken.

Algemeen directeur Gerard Slot van MultiCopy’s Franchise Services Europe vatte het zo samen: “Onze succesvolle bedrijven zijn complete toegevoegde communicatiewaarde gaan bieden die hen onderscheidt van andere grafische bedrijven. Zij bieden creatieve totaaloplossingen, nemen zorgen van klanten uit handen en maken alles waar wat ze beloven. Bovendien steken zij hun nek uit, waardoor zij ook tijdens de recessie sterk blijven.

De Top 10

De Top 10 van 2012 ziet er verder als volgt uit:

1. MultiCopy Groningen

2. MultiCopy Utrecht en Nieuwegein

3. MultiCopy Lelystad en Almere

4. MultiCopy Katwijk Klei-Oost en Teylingen

5. MultiCopy Drachten en Surhuisterveen

6. MultiCopy Assen

7. MultiCopy Amsterdam Amstel, Zuidoost en IJmond

8. MultiCopy Venlo, Venray en Panningen

9. MultiCopy Apeldoorn en Ede

10. MultiCopy Zwolle en Arnhem

Franchisenemer van het Jaar

Bram en Marika Boekema van MultiCopy Leeuwarden werden Franchisenemer van het Jaar 2012. Bram Boekema, die enkele jaren geleden het bedrijf van zijn vader overnam die het 25 jaar geleden startte, transformeerde zijn bedrijf tot een echt communicatiecentrum.

Gerard Slot: “Zij investeren in talent, in kennis en in uitstraling. Zij komen met creatieve totaaloplossingen waaruit liefde voor het vak en de opdrachtgever uit blijkt. Zij zijn met recht de nieuwe generatie MultiCopy | The Communication Company.”

Verkopers van het Jaar

Kees van Staa van MultiCopy Utrecht/Nieuwegein werd voor de tweede keer uitgeroepen tot Verkoper van het Jaar. “Hij biedt echte, betrokken totaaloplossingen voor zijn klanten. Hij laat ze kansen pakken en neemt tegelijk alle operationele zorgen uit handen. Zijn omzet groeit dan ook tegen de markt in.” Aldus Gerard Slot.

Aanstormend Verkooptalent van het Jaar is Rick Veerman van MultiCopy Alphen aan den Rijn. Gerard Slot: “Soms zie je hoe snel iemand groeit. Hij is met recht een adviseur die heel dicht bij de klant staat en samen met hen tot verrassende oplossingen komt. Iemand waar we in de toekomst erg veel van verwachten.”

MultiCopy Communication Company Award

De prestigieuze MultiCopy Communication Company Award werd gewonnen door MultiCopy Rotterdam Centrum. Deze prijs wordt bepaald door de ruim 400 MultiCopy ondernemers en medewerkers. MultiCopy Rotterdam Centrum kreeg de Award voor de manier waarop zij zich onderscheiden en de transitie hebben gemaakt van een traditioneel grafisch bedrijf naar een allround communicatiecentrum voor bedrijven en organisaties.

MultiCopy

MultiCopy heeft geen gemakkelijk jaar achter de rug. Drie ondernemers die in de afgelopen jaren zich met een bestaande drukkerij hadden aangesloten bij MultiCopy hebben het niet gered. Slot: “Zelfs als de hele markt tegen zit, kunnen wij geen wonderen verrichten voor ondernemers die een grote slag moeten maken van een zelfstandige drukkerij naar een nationaal merk van communicatiebedrijven. Dat is jammer. Zeker omdat de overige 75 bedrijven het goed doen. Ook al zijn we in 2012 met een gemiddelde omzetdaling van bijna 5% geconfronteerd. Daarmee doen we het een stuk beter dan de branche, maar we willen weer groeien.

“Juist in deze tijd willen klanten meer opvallen, effectiever communiceren en optimale kostenbeheersing. Wij denken daarom verder dan in drukwerk alleen, maar willen oplossingen bieden waarmee klanten kunnen scoren. Van direct mailing tot beurspresentatie; van crossmediacampagne tot een eigentijdse huisstijl en folderlijn; van promotionele artikelen tot drukwerkbeheer. Juist met deze nieuwe diensten kunnen we de groei weer hervinden.”

 

De 75 MultiCopy bedrijven staan tezamen in de Top 10 van de grootste grafische bedrijven in Nederland. Gerard Slot: “En daar zijn we best trots op, want het onderstreept dat we samen op de goede weg zijn.”

 

Rate this post

Print Friendly