Palo Alto, 8 januari 2013 – Autonomy, onderdeel van HP, kondigt vandaag aan dat Belfius, een vooraanstaande bank- en verzekeringsinstelling in België, Scrittura van Autonomy heeft geselecteerd voor het aanbieden van een end-to-end platform voor geautomatiseerde transactieafhandelingen.

Belfius, voorheen Dexia Bank, biedt een breed scala aan financiële diensten voor particulieren en bedrijven, zoals derivaten, vreemde valuta, geldmarkten en obligaties.

Dankzij Autonomy’s Scrittura beschikt Belfius over één platform dat in de backoffice end-to-end management verzorgt voor transactiebevestigingen. Belfius gebruikte voorheen verschillende transactiebevestigingssystemen. Door deze systemen te consolideren naar één systeem geeft Belfius haar eindgebruikers de mogelijkheid om belangrijke bedrijfsprocessen, zoals template management, documentgeneratie, rapportage en documentmanagement toe te passen. De inzet van Scrittura maakt het systeem van Belfius flexibeler, zorgt ervoor dat de bank zich kan aanpassen aan toenemende handelsvolumes en faciliteert de begeleiding van nieuwe producten.

“We opereren in een zeer dynamische sector, waardoor wij de strategische noodzaak hebben om complicaties in het transactieproces te verminderen en tegelijkertijd de risicofactoren te beheren”, vertelt Johan Roels, Hoofd Transactie Services en Organisatie Financiële Markten bij Belfius. “Scrittura van Autonomy vermindert de complexiteit, de risico’s en de kosten en biedt ons één platform dat aan onze huidige en toekomstige behoeften voldoet.”

Door de implementatie van Scrittura is Belfius in staat om de doorlooptijden van alle transacties aanzienlijk te verminderen. Scrittura zorgt ook voor een vermindering van risico’s door middel van end-to-end management van transactiedocumenten en geeft eindgebruikers de controle over belangrijke activiteiten. Gebruikers van Belfius beschikken direct over templates van transactiebevestigingen in vier verschillende talen en dankzij Scrittura is het aantal templates teruggebracht van meer dan 200 naar slechts 75.

“Financiële instellingen moeten opereren met een duizelingwekkende snelheid om concurrerend te blijven, terwijl ze geconfronteerd worden met een verscherpte wet- en regelgeving”, zegt Nigel Hutchinson, senior vice president, Protect Solutions Europe bij Autonomy, onderdeel van HP. “Met de bewezen mogelijkheden van automatische transactieprocessen van Scrittura bieden wij tools die nodig zijn om continuïteit te bevorderen en risico’s te verminderen, terwijl de total costs of ownership ook gemanaged worden.”

Autonomy’s Scrittura is ontwikkeld om financiële instellingen een volledig geautomatiseerd en controleerbaar backoffice-transactiebevestigingsproces te bieden, zoals het genereren van document templates voor transacties. Scrittura is gebaseerd op Autonomy’s basisplatform IDOL (Intelligent Data Operating Layer). IDOL kan conceptuele betekenis geven aan informatie in elk gewenst formaat en elke taal. IDOL biedt ook optical character en intelligent characterherkenning, wat er voor zorgt dat inkomende en uitgaande documenten automatisch kunnen worden gematched. Dit geeft instellingen op de kapitaalmarkt inzicht in transactieverwerkingsgegevens, zodat ze hun eigen kosten kunnen verlagen en aan steeds strengere regelgeving kunnen blijven voldoen.

 

Rate this post

Print Friendly