Eindhoven, 18 december 2012 – ABN AMRO Hypotheken Groep (AAHG) realiseert aanzienlijke efficiencyvoordelen door de inzet van de HDN Connector van VDD IQware, ontwikkelaar en leverancier van het Enterprise Content Managementsysteem Hyarchis.Net. De Hyarchis.Net HDN Connector ondersteunt het DA/DX-protocol van de coöperatieve vereniging HDN (Hypotheken Data Netwerk). Met deze oplossing kunnen hypotheekstukken die via HDN worden opgevraagd, verstuurd en ontvangen, direct worden geplaatst in het Hyarchis.Net Document Management Systeem of systemen van derden. Op deze manier wordt de communicatie tussen AAHG, tussenpersonen en de klant eenvoudiger, wat resulteert in efficiënte ketensamenwerking.

De timing van dit project sluit naadloos aan bij de actualiteit. Vanaf januari 2013 is de afschaffing van de provisie op advies over complexe financiële producten een feit en moeten klanten betalen voor advies. Hypotheekverstrekkers zijn gedwongen om kritisch naar hun processen te kijken om deze zo efficiënt mogelijk in te richten, de kosten zo laag mogelijk te houden en een goede concurrentiepositie te behalen en behouden.

“De doelstellingen die bij deze ketenintegratie voorop staan, zijn het verhogen van de klanttevredenheid en het verbeteren van de kwaliteit van het proces”, vertelt Karin Polman, BU Manager bij AAHG. “De klant weet zo eerder waar hij aan toe is. Door een eenduidige definitie van de stukken in de keten wordt de kans op fouten gereduceerd. Ook het kostenvoordeel en het terugdringen van handmatige handelingen is voor ons van groot belang. We zijn al erg tevreden met de behaalde resultaten, momenteel zitten we op een digitale verwerking van ongeveer 50 procent van de stukken. Aangezien de werkgeversverklaring sinds kort ook digitaal geaccepteerd wordt, zal dit de komende tijd flink stijgen. Uiteindelijk streven we ernaar om alles volledig digitaal te kunnen verwerken.”

Erwin van Egmond, Operations Manager bij VDD IQware: “Het hypotheek aanvraag systeem waar AAHG gebruik van maakt, registreert welke stukken benodigd zijn en of deze al aanwezig en akkoord zijn. De behandeling van digitale stukken vindt plaats in het Hyarchis.Net DMS. Door de tussenkomst van de HDN Connector is het nu mogelijk om HDN berichten te genereren voor en te ontvangen van het hypotheek aanvraag systeem vanuit het Hyarchis.Net DMS. Hiermee is AAHG in staat om documenten automatisch in te boeken en te classificeren. Uniek aan deze koppeling is dat ook het werkproces wordt geoptimaliseerd. Medewerkers hebben vanuit het Hyarchis.Net DMS niet alleen inzicht in wat er precies nodig is voor de aanvraag of wijziging, zij zien ook direct welke stukken reeds ontvangen zijn en welke nog ontbreken. Hypotheekaanvragen worden hierdoor sneller afgehandeld.”

“HDN juicht deze ontwikkeling toe. Door het bewerkstelligen van ketenintegratie in het digitale documentverwerkingsproces wordt efficiency behaald en worden kosten gereduceerd. Dit past binnen onze visie”, aldus Arjen de Bake, projectleider HDN.

 

Rate this post

Print Friendly