De aankomende 4.0 versie van LibreOffice heeft ondersteuning voor alle Visio en Publisher bestanden. Van Visio kunnen alle versies van 1.0 tot en met het nieuwe formaat 2013, en ook de stencils worden gebruikt. Dit werken met Visiobestanden in het tekenprogramma Draw van LibreOffice was al een lang bestaande en maar deels gerealiseerde wens.

Samen met de steeds betere interoperabiliteit van andere bestanden, zoals smart shapes in Microsoft bestanden is LibreOffice absolute koploper met ondersteuning van bestanden.

 

Inmiddels is de eerste bèta van LibreOffice 4.0 beschikbaar.

Het wordt de vijfde hoofdrelease sinds eind 2008. LibreOffice ontstond toen doordat de OpenOffice-community het werk aan de code in een onafhankelijke stichting onderbracht.

 

Naast de hoofdreleases zijn er ook 21 micro-uitgaven van LibreOffice verschenen. Daarmee toont LibreOffice zich een levendig, actief open source project.

Dat blijkt ook uit ander nieuws in LibreOffice 4.0. Zo zijn er de eerste grote stappen gemaakt voor de lang gewenste betere dialoogvensters, en blijven prestatieverbeteringen, opschoning van de code, moderniseringen aan uiterlijk en functies binnenstromen.

 

Om LibreOffice 4.0 stevig aan de tand te voelen, organiseert The Document Foundation van 14 t/m 19 december een grote internationale testmarathon.

Gestructureerde en willekeurige testen met de bèta worden uitgevoerd en gevonden bugs gecontroleerd. De deelnemers worden zoveel mogelijk begeleid door ervaren QA-vrijwilligers uit de LibreOffice-gemeenschap.

 

 

– Meer informatie over de “LibreOffice 4.0 Testmarathon”

http://wiki.documentfoundation.org/QA/Test_Marathon_LibreOffice_4.0

 

– Downloaden van bèta 1 van LibreOffice 4.0 kan hier

http://nl.libreoffice.org/download/pre-releases/

 

Rate this post

Print Friendly