Slechts na één jaar na de start van elektronisch factureren via de InvoicePortal, heeft Tanita al haar doelstellingen voor een papierloze en efficiëntere documentenstroom gehaald. Met de oplossing zijn de operationele kosten met ruim 60% gedaald, en is de klanttevredenheid significant verbeterd. Momenteel verstuurt Tanita elektronische facturen naar meer dan 30 landen in EMEA.

Anachron, een global supplier van SaaS e-Document services, lanceerde de InvoicePortal in 2011 om haar internationale klanten een gebruiksvriendelijke en internationaal inzetbaar e-Invoicing platform te bieden, die aan internationale BTW- en archiveringseisen en factuurstandaarden voldoet. Meer dan 22 van Europa’s leidende leveranciers van ERP systemen zijn reeds aangesloten en bieden gestandaardiseerde koppelingen om documentdata veilig en gestructureerd te versturen van en naar het platform. Alle facturen worden gesigneerd met de digitale handtekening en worden beschikbaar gesteld in verschillende downloadformaten.

Peter Drake, Project Manager bij Tanita Europe, zegt: “Ruim 98% van onze klanten zijn direct aangesloten op de portaal, en hebben we geen enkele klacht gehad over onze facturen en de oplossing. Dit bewijst dat het mogelijk is om met slechts één generieke oplossing aan alle factuurwensen van onze internationale klanten te voldoen. Tezamen met de significante verlaging van onze operationele kosten hebben we hiermee al onze doelstellingen gehaald door de InvoicePortal.”

De gebruiksvriendelijke werkwijze en functionaliteiten van de InvoicePortal hebben een groot aandeel in het succesverhaal. De directe koppeling met SAP, het 24/7 beschikbaar zijn van de e-facturen en de automatische rapportages betekent een grote verlaging van de handmatige en foutgevoelige werkzaamheden voor zowel Tanita als de eindgebruiker. De InvoicePortal heeft hierdoor ook geleid tot snellere betalingen. Peter Drake voegt toe: “In het fiscale jaar van 2011/2012 hebben wij een verlaging van 14% geconstateerd in Accounts Receivables Outstanding, en de InvoicePortal heeft daar een grote rol bij gespeeld.”

Frank Hoekstra, CEO van Anachron voegt toe: “Dit is een belangrijk meetmoment voor Tanita én Anachron, want het laat zien tot welke verbeteringen de InvoicePortal kan leiden voor het factuurproces van een onderneming. Dit succesverhaal is een fantastisch voorbeeld van de bewezen efficiëntie en impact van onze e-facturatie oplossingen.”

 

Rate this post

Print Friendly