In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport coördineert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het Rijksvaccinatieprogramma. Dit inentingsprogramma loopt al sinds 1957 en is bedoeld om alle kinderen in Nederland te beschermen tegen infectieziekten die voorheen een belangrijke doodsoorzaak vormden. Vanaf december 2012 verzorgt AddComm de vele honderdduizenden oproepsets per jaar.

Het Rijksvaccinatieprogramma is opgedeeld in vier fasen. Per fase worden kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan het programma. Zo ontvangen ouders zo’n 4 tot 6 weken na de geboorte van hun baby een oproepset. Deze bestaat uit een brief, een informatiebrochure over het vaccinatieprogramma, een vaccinatiebewijs en een aantal oproepkaarten voor de verschillende vaccinaties. De kinderen worden rond hun vierde jaar en negende jaar opnieuw uitgenodigd. Meisjes ontvangen bovendien rond hun dertiende jaar een oproep voor de HPV vaccinatie van het RIVM.

Verzendklaar aanleveren

AddComm verzorgt in opdracht van het RIVM de opmaak, het printen, couverteren en het bij de post verzendklaar aanleveren van deze sets. “Wij kozen voor AddComm na een tender waar zij als meest geschikt voor deze opdracht uitkwamen”, vertelt Irmgard Zonnenberg, accountmanager Rijksvaccinatieprogramma bij het RIVM. “Uiteraard willen we dat het oproepprogramma secuur, op tijd en met privacywaarborgen wordt uitgevoerd. Daarom nemen we regelmatig steekproeven of het juiste materiaal in de juiste envelop zit. Tot voor kort moesten we dat ter plekke bekijken. Nu kunnen we via de digitale service ‘mijn AddComm’ online de inhoud van een envelop bekijken. Dat werkt sneller en efficiënter.”

Inzet digitale media

AddComm is ook gevraagd om verder mee te denken over het benutten van digitale mogelijkheden. Irmgard Zonnenberg: “De oproepset is nu nog een volledig ‘papieren verhaal’. AddComm onderzoekt met ons of we in de toekomst ook zaken als e-mail, mobiele telefonie en social media kunnen inzetten. Zij kwamen ook op dat gebied goed uit de bus.”

 

Rate this post

Print Friendly