’s-Hertogenbosch/ Amsterdam, 11 december 2012 – De Vrije Universiteit Amsterdam heeft na een aanbestedingsprocedure gekozen voor de dienstverlening van Ricoh voor het optimaliseren van documentprocessen in haar organisatie. Ricoh is specialist in documentmanagement, en zal de VU middels ‘Managed Document Services’ de komende vijf jaar volledig ontzorgen. De VU realiseert hiermee een besparing van 40 % per jaar.

Ricoh zal de VU intensief met haar Managed Document Services (MDS) programma ondersteunen, onder meer door een eerstelijns service, preventief onderhoud, en het dagelijks bijvullen van papier en verbruiksmaterialen. VU heeft gekozen voor een uniform machinepark van 224 kleuren multifunctionals en twee hoogvolume kleuren printers. Daarnaast kan de IT ondersteuning door eigen mensen worden verminderd. Deze maatregelen leiden ertoe dat documentprocessen efficiënter kunnen worden ingericht, met een grote kostenbesparing tot gevolg.

Kostenbesparing

Monic Hodes, hoofd IT-servicecenter VU Amsterdam zegt: “De VU heeft na een aanbestedingstraject voor Ricoh Managed Document Services gekozen. De dienstverlening van Ricoh is milieuvriendelijker en levert ons een kostenbesparing op van 40% per jaar mede door een uniforme modelkeuze. Ricoh heeft in augustus en september ruim 200 machines geplaatst. De nieuwe multifunctionals verbruiken minder stroom en werken schoner. Bovendien zijn het allemaal kleurenmachines die kunnen scannen. Nu alleen nog op een usb-stick, maar in de toekomst ook naar e-mail. Medewerkers en studenten kunnen alle apparaten op de VU gebruiken.”

Groeiende behoefte aan kleur

“Gezien de groeiende behoefte aan kleuren afdrukken heeft de VU ervoor gekozen om naast de Ricoh kleuren multifunctionals ook twee Ricoh PRO C901 kleuren productieprinters aan te schaffen. Na een uitvoerig vergelijk bleek Ricoh het beste te kunnen voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Deze productieprinters zullen ingezet worden op de centrale reprografie en onze vernieuwde copyshop. Door de inzet van deze nieuwe apparatuur zal de productiviteit en beschikbaarheid verdubbeld worden. Hierdoor kunnen we onze dienstverlening aan medewerkers en studenten verder verbeteren en tegelijkertijd onze kosten verlagen”, aldus Els van Haasen, Manager Services Facilitaire Campus Organisatie.

Verhogen kwaliteit onderwijs

Maurice Janssen Duijghuijsen van Ricoh Nederland voegt toe: “Wij zijn er trots op dat de VU voor Ricoh´s Managed Document Services heeft gekozen. Hierdoor kan de VU zich nog beter concentreren op het verhogen van de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Tegelijkertijd helpen wij om de totale kosten van de documentprocessen te verlagen. De keuze van een toonaangevende instelling als de VU voor een langdurige samenwerking met Ricoh zien wij als een belangrijke bevestiging van onze marktleiderspositie in het universitair onderwijs.”

 

Rate this post

Print Friendly