Konica Minolta Business Solutions Europe heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Charterhouse PM Limited, een Europees productiebedrijf voor marketingdiensten. De overname zal naar verwachting vóór het einde van 2012 worden afgerond.

Charterhouse PM Limited is een Britse onderneming die zowel uitbestede marketingproductie als managementdiensten biedt aan internationale merken in 35 Europese markten vanuit 21 locaties. Het Europese hoofdkantoor zit in Parijs en haar digitale productiefaciliteit is gevestigd in Londen. Charterhouse heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt als gevolg van geografische uitbreiding, het winnen van grote Europese aanbestedingen en de groeiende vraag naar multichannel-marketingdiensten.

De beoogde overname van Charterhouse maakt onderdeel uit van de toekomststrategie van Konica Minolta om te investeren in Print Management Services. Konica Minolta combineert Print Management Services (PMS) met Marketing Management Services (MMS), alsmede Optimized Print Services (OPS) met Business Process Consulting (BPC). Beide combinaties worden ondersteund door Konica Minolta’s relatiebeheer en de verschillende mogelijkheden in document workflow-oplossingen. Met dit concept breidt Konica Minolta het dienstenportfolio uit en richt zich meer op de commerciële grafische industrie.

“Onze klanten zijn op zoek naar internationale mogelijkheden”, aldus Gary Mahoney, CEO bij Charterhouse. “Met de steun van Konica Minolta zal Charterhouse snel uitgroeien tot een internationale onderneming. Konica Minolta is sterk in Azië en Amerika, geeft ons wereldwijde vertegenwoordiging en biedt financiële ondersteuning voor verdere uitbreiding van ons bedrijf.”

“Deze strategische investering zal het aanbod van mogelijkheden voor print- en marketing management aanzienlijk uitbreiden”, zegt Ken Osuga, President bij Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH. “We kijken er naar uit het management van Charterhouse te ondersteunen bij het nastreven van internationale groei.”

Het bestaande Charterhouse managementteam zal het bedrijf blijven leiden en het bedrijf zal verder opereren als Charterhouse via haar huidige hoofdkantoor en kantorennetwerk.

 

Rate this post

Print Friendly