Ljnco organiseerde in Groningen onder de noemer Colourful Future Event een speciale klantendag. Deze dag stond in het teken van de veranderingen die er momenteel in de wereld van het drukwerk plaatsvinden. ‘Papier blijft bestaan, maar de functie verandert wel’, zei directeur Frits Visser. ‘Dat is ook merkbaar binnen Lijnco. Onze rol verschuift en gaat verder dan het produceren van drukwerk alleen. Het wordt ‘papier met meer’ en gaat van data en document management tot met drukwerk en digitaal printen’. Tijdens het evenement kwamen Rob Wijnberg, ex-hoofdredacteur van NRC Next en John Verkuijlen van Rabobank Nederland aan het woord.

De eerste spreker zoomde in op veranderingen in de krantenwereld en hield een visionair betoog dat niet de drager, maar de boodschap als uitgangspunt genomen moet worden. De tweede spreker schetste een praktijkgericht beeld over het faciliteren van document management binnen de bank.

Een ander belangrijk onderdeel van het evenement was de rondleiding door het bedrijf. Daarin was veel aandacht voor investeringen die Lijnco heeft gedaan in onder andere een nieuw HP T200 Color Inkjet Web Press systeem en de nodige finishing oplossingen. Met deze aanwinsten is Lijnco in staat om in full colour data en drukwerk in één productiegang samen te brengen. Er waren talrijke toepassingen in kleur en met bijzondere veredelingen te zien, voelen en ruiken. ‘Papier is emotie en heeft meer aantrekkingskracht op onze zintuigen dan digitale media’, stelde manager verkoop Luc Dijkstra tijdens de rondleiding. Het Colourful Future Event onderbouwde die stelling en gaf de bezoekers een nieuwe, kleurrijke kijk op de mogelijkheden van ‘papier met meer’.

 

Rate this post

Print Friendly