Op 30 oktober 2012 heeft Interaction|next de nieuwe generatie van haar documentgenerator xential geïntroduceerd. De software werd tijdens de jaarlijkse klantendag voor gebruikers van xential officieel gepresenteerd. De komende maanden wordt de software aan alle klanten uitgeleverd.

Xential 2 is in nauwe samenspraak met de klanten van Interaction|next ontwikkeld. Veel van de nieuwe functionaliteiten komen dus rechtstreeks vanuit de praktijk. Met de introductie wordt een compleet vernieuwde gebruikersinterface beschikbaar gesteld.

Binnen de interface wordt het te bouwen document centraal gesteld. Deze interface is geoptimaliseerd voor gebruik op een werkplek naar keuze, en kan net zo eenvoudig met de hand worden bediend op een tablet pc als met de muis op een standaard werkplek. Naast de interface zijn er diverse functies voor gebruikers toegevoegd waadoor deze nog eenvoudiger en sneller documenten met xential kunnen opstellen. Ook is er technisch veel gewijzigd. Zo zijn er bijvoorbeeld links toegevoegd in de beheeromgeving en is vanaf de nieuwe versie Single Sign-On functionaliteit beschikbaar.

De nieuwe versie wordt per direct uitgeleverd. Bestaande klanten kunnen gratis updaten naar de nieuwste versie, nieuwe versies van xential zijn opgenomen in de onderhoudsovereenkomst. Xential is een volledig webgebaseerde documentgenerator. Gebruikers worden op intuïtieve wijze door het document geleid met behulp van een live previewscherm. Xential kan eenvoudig worden aangestuurd door applicaties van derden en is koppelbaar met archiveringssoftware voor automatische archivering van de gemaakte documenten.

Rate this post

Print Friendly