Terwijl Lexmark en Kodak afgelopen hebben aangekondigd de inkjet markt voor consumenten te verlaten heeft HP een nieuwe productreeks aangekondigd voor kleinere kantoren op basis van pagewide inkjettechnologie. Met de introductie van deze snelle kleurenprinters kan de markt voor kleuren documenten een nieuwe impuls krijgen. De huidige markt wordt gedomineerd door laserprinters en solidink printers van Xerox en zijn de prijzen voor kleurenafdrukken minimaal 10x hoger dan voor een zwartwit afdruk.

HP heeft een nieuwe afdruktechnologie ontwikkeld op basis van een page-wide printkop. De inkjet printkop gaat dus niet meer op en neer, maar een pagina wordt over de volle breedte bedrukt. Deze techniek werd tot op heden voor kantoorapparatuur alleen door Memjet gebruikt. HP heeft nieuwe printkoppen en cartridges ontwikkeld en nieuwe pigmenten voor de inkten. Deze nieuwe inkten zijn noodzakelijk omdat bij een hoge afdruksnelheid de afdruk op tijd droog moet zijn voordat de volgende pagina er overheen schuift. De 8.8 inch kop is een afgeleide van HPs hoogvolume Web Press technologie, waarmee 1000den pagina’s per minuut kunnen worden geprint en de vroegere Edgeline modellen. De printkop bevat 42.240 inkt nozzles, 1.200 per inch voor een 1.200 DPI resolutie. De afdrukkwaliteit is hoger omdat de kop stilstaat en HP heeft ook het papierpad verbeterd.

HP Webpress, basis voor nieuwe inkjet printerlijn

Medio 2013 zal HP een nieuwe reeks printers en multifunctionals introduceren op basis van deze nieuwe technologie. Deze zijn een alternatief voor de huidige laser kleurenprinters. De snelheid varieert van 36 ppm (HP Officejet PRO X400) tot 70 ppm (X500) in printer en mutifunctional uitvoering. De apparaten kunnen dubbelzijdig en hebben een standaard papaierlade met 500 vel. Het ePrint protocol wordt ondersteund voor afdrukken vanaf tablets. Er zijn twee print modes, de snelle General Office en en langzamere Professional mode.

 

HP Pagewide Inkjet Multifunctional voor kantoor

Er is nog geen informatie beschikbaar over de kostprijs voor de apparatuur en de prijs per afdruk.

Papiertransport bij HP Pagewide Printer Technologie

[Download id not defined]
Rate this post

Print Friendly