Capelle aan den IJssel, oktober 2012 – Veenman, Nederlands grootste merkonafhankelijke aanbieder van Managed Print Services en kantoorautomatisering, presenteert ten behoeve van bestaande en nieuwe klanten een inspirerende visie op Het Werken van de Toekomst. De uitgewerkte toekomstvisie is bedoeld om ondernemers en organisaties te helpen hun eigen koers te bepalen waar het gaat om investeringen in technologie en de inrichting van administratieve processen.

Eric Annema, Algemeen Directeur van Veenman: “Over het algemeen ontbreekt het ook onze relaties niet aan een bewustzijn dat technologische veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Er zijn echter verschillende strategieën denkbaar om daar mee om te gaan. Door belangrijke zaken die zich aan het ontwikkelen zijn op ons vakgebied concreet te benoemen, maken wij aspecten bespreekbaar die in de toekomst effecten kunnen hebben op hun bedrijfsvoering. Deze benadering past bij onze pro-actieve invulling van het full-service concept dat wij onze klanten aanbieden. Om effectief in te kunnen spelen op veranderingen, is het nuttig om gezamenlijk vooruit te kijken.”

Het nieuwe werken als startpunt

De afgelopen twee jaar werden gekenmerkt door onder andere de groei in mobiel breedband, internetgebruik, een versnelling op het gebied van digitaliseren van informatie en van workflows, plus de groeiende populariteit van cloud-diensten. De mondialisering van handelstromen en ook van zakelijke dienstverlening lijkt verder door te zetten. De opmars van nieuwe kantoorconcepten schijnt nog maar net begonnen. De flexibilisering van arbeidsrelaties zet versneld door. Oudere werknemers moeten langer aan het werk, maar zullen dat waarschijnlijk vaker gaan doen als ZZP-er en als externe inhuurkracht. Waar mensen vaker voor verschillende organisaties werkzaam zullen zijn, met gebruikmaking van hun eigen apparatuur, zal het borgen van veiligheid en kwaliteit van kritische systemen en infrastructuren nog belangrijker worden.

Extrapolatie van trends

Extrapolatie van trends die zich nu af tekenen lijkt de verwachting te rechtvaardigen dat de multifunctionaliteit van (mobiele) apparatuur zal toenemen. Tegelijk zal de integratie van nieuwe hardware en software in productieketens voor uitdagingen blijven zorgen. Meer mobiliteit en verdere miniaturisatie stellen andere eisen aan beheer en onderhoud. Toetsen verdwijnen. Zorgvuldig ontworpen architecturen maken plaats voor ‘organische structuren’. Cybercrime wordt voor meer organisaties een bedrijfsrisico waar tegen zij zich beter moeten beschermen. Menselijke routinewerkzaamheden worden steeds meer uitgefaseerd. Zelfdenkende en anticiperende intelligente systemen nemen ook steeds meer complexe taken over. De complexiteit van IT-ketens en infrastructuren neemt verder toe. Afhankelijk van de aard van de organisatie en het gevoerde beleid zullen bedrijven en instellingen naar nieuwe oplossingen zoeken en voor investeringskeuzen komen te staan. Veenman stelt zich ten doel om klanten zoveel mogelijk te blijven ontzorgen door dienstverlening op maat.

Maatwerk in partnerships

Annema: “Ondernemers en organisaties kunnen op heel verschillende manieren omgaan met alle veranderingen. Er zullen er wellicht zijn die gewoon blijven doen wat zij altijd al doen. Anderen zullen verschillende scenario’s uitwerken en hun beleid baseren op bepaalde verwachtingen. Een derde mogelijkheid is natuurlijk om snel reactief in te spelen op veranderingen die het meeste impact hebben. Proberen om mee te surfen op bepaalde trends is een vierde optie. En wat ook nog kan is kiezen voor een complete corporate redesign op basis van een uitgelezen visie of in reactie op een crisis. Wat voor keuze een klant ook maakt, wij willen als Veenman oplossingen op maat bieden waar het gaat om productiemiddelen in de administratieve omgeving. Daarom zetten wij in op meer multidisciplinaire dienstverlening, samen met gespecialiseerde partners. Ons gezamenlijke doel daarbij blijft: onze klanten in staat stellen om zonder zorgen kostenbesparingen en efficiencyverbetering te realiseren.”

Veenman biedt, samen met gespecialiseerde partners, oplossingen op maat die uw bedrijfsprocessen optimaliseert. Wilt u ook gezamenlijk vooruit kijken hoe uw onderneming effectief kan inspelen op veranderingen op het gebied van kantoorautomatisering, neem dan contact met ons op via 010 – 284 6123 of info@veenman.nl.

 

Rate this post

Print Friendly