Amsterdam, 22 oktober 2012 – ABBYY®, een toonaangevend leverancier van technologieën voor documentherkenning, gegevensvastlegging en linguïstische oplossingen, introduceert ABBYY FlexiCapture Engine 10, een nieuwe versie van zijn software development kit (SDK) voor gegevensvastlegging en documentclassificatie. De nieuwe toolkit combineert de beste technologieën voor optical character recognition (OCR), beeldverwerking en gegevensvastlegging in hun soort met uitmuntende gebruikseenvoud. Dit is mogelijk dankzij de integratie van innovatieve technologie voor automatisch leren, waarmee ontwikkelaars volgens het simpele principe van klikken en aanwijzen toepassingen voor gegevensvastlegging en –classificatie kunnen bouwen en ‘trainen’.

FlexiCapture Engine 10 biedt ontwikkelaars, bedrijven en dienstverleners de mogelijkheid om bekroonde technologieën voor gegevensvastlegging te integreren in toepassingen voor het verwerken van documenten en het ophalen van gegevens uit onder meer facturen, contracten en formulieren. De nieuwe versie van de SDK biedt daarnaast nauwkeurige documentclassificatie, mobiele gegevensvastlegging en de mogelijkheid om gegevens te exporteren voor verwerking door de back office.

FlexiCapture Engine 10 stelt ontwikkelaars in staat om toepassingen te creëren die bedrijfsprocessen optimaliseren door:

 • een oplossing te bieden voor het ophalen van informatie die besloten ligt in papieren documenten en het invoeren daarvan in het zakelijke content management system. Hiertoe worden automatisch metagegevens opgehaald uit gescande documenten, zodat gebruikers deze documenten beter kunnen classificeren en van een naam voorzien in hun content management- of documentbeheersysteem.
 • het verbeteren van bedrijfsoplossingen met eenvoudig trainbare functies voor documentclassificatie en gegevensvastlegging die de efficiëntie en gebruikseenvoud vergroten.
 • het ondersteunen van het zakelijk documentbeheer met mogelijkheden voor het mobiel vastleggen van gegevens. De uitzonderlijke ABBYY FlexiLayout-technologie voor gegevensvastlegging is uitgebreid met voorverwerking van foto’s die met mobiele apparatuur zijn gemaakt, schaalbare multi-core verwerking, een kant-en-klare webservice voor mobiele gegevensvastlegging en programmeervoorbeelden die een snelle en eenvoudige integratie bevorderen.

“Onze FlexiCapture Engine-SDK is sterk verbeterd. De nieuwe versie maakt een einde aan de hindernissen die zijn gebruik in de weg stonden en vereenvoudigt de aanmaak van documentdefinities”, zegt Andrey Isaev, directeur van de SDK Products Department bij ABBYY. “De nieuwe functionaliteit voor automatisch leren resulteert niet alleen in een verbeterde documentverwerking, maar verkort bovendien de leercurve en de time-to-market voor nieuwe toepassingen.”

Nieuwe functies van ABBYY FlexiCapture Engine 10 zijn onder meer:

 

 • Technologie voor automatisch leren en classificeren
  Dankzij de nieuwe zelflerende technologie zijn de toepassingen van ontwikkelaars na aanvankelijke interactie in staat om automatisch nieuwe documenttypen aan te leren en classificeren en om zelfstandig velden in documenten identificeren die relevant zijn voor het ophalen van gegevens.
 • Verbeterde voorverwerking van beelden
  Dankzij de verbeterde Camera OCR-technologie van ABBYY zorgt FlexiCapture Engine 10 voor betere resultaten bij het ophalen van gegevens uit foto’s. Hiertoe maakt de oplossing een einde aan bewegingsonscherpte, ruis in kleurenfoto’s en geometrische beeldvervorming. FlexiCapture Engine 10 is daarnaast uitgerust met nieuwe technologieën voor beeldverwerking die informatieverlies voorkomen en de kwaliteit van het tekstbehoud naar een hoger peil uittillen. Zo verwijdert de SDK de geguillocheerde ondergrond van waardepapieren, onderdrukt het kleurobjecten in officiële documenten en biedt deze ondersteuning voor de aanmaak van aangepaste beeldfilters. Op deze manier kunnen gebruikers zoveel mogelijk informatie ophalen uit vrijwel onleesbare documenten.
 • Nauwkeuriger OCR voor Aziatische talen
  De nieuwe zoekmodus staat garant voor een betere herkenningsnauwkeurigheid van tekstregels in het Chinees, Japans en Koreaans. De SDK biedt daarnaast ondersteuning voor de herkenning van tweedimensionale streepjescodes, waaronder QR-codes, Aztec en Data Matrix.
 • Meer aanpassingsmogelijkheden voor verbeterde herkenningsresultaten
  ABBYY FlexiCapture Engine 10 biedt via een speciale API toegang tot nieuwe verificatiemogelijkheden. Hiermee kunnen verschillende hypotheses op het gebied van teken- en woordherkenning worden op een document of beeld worden losgelaten, waarna het systeem de automatisch de overeenkomstige waarden voor het vertrouwensniveau retourneert. De API kan worden ingezet voor het controleren van de herkenningsresultaten aan de hand van databases en algoritmen. Eindgebruikers zijn op deze manier minder tijd kwijt aan handmatige controles en het verbeteren van de kwaliteit van de opgehaalde gegevens.
 • Bibliotheek met bijgewerkte codevoorbeelden voor ontwikkelaars
  FlexiCapture Engine 10 biedt twee nieuwe codevoorbeelden, waaronder een demotool voor automatisch leren en een voorbeeld van de voorverwerking van beeldmateriaal. Het eerste codevoorbeeld laat ontwikkelaars zien hoe ze classificeerders en documentdefinities kunnen creëren. Het tweede voorbeeld omvat een reeks van tools voor de voorverwerking van beeldmateriaal, die ontwikkelaars in staat stellen om na te gaan welke gevolgen hun programmeerkeuzes hebben voor de herkenningskwaliteit. Op basis van de resultaten kunnen ze de juiste technieken voor het voorverwerken van beelden voor het desbetreffende documenttype uitkiezen.

Beschikbaarheid

ABBYY FlexiCapture Engine 10 is per direct wereldwijd verkrijgbaar op basis van een flexibel en modulair licentiemodel. Ontwikkelaars kunnen daarbij de beste combinatie van tools en prijsopties voor hun project uitkiezen. Meer informatie over de licentiemodellen en prijzen is beschikbaar via de dichtstbijzijnde vestiging van ABBYY. Meer productinformatie is beschikbaar op www.abbyy.com.

 

Rate this post

Print Friendly