“Organisaties kunnen veel kosten besparen door juiste inzet van factuurautomatisering”

BCT, aanbieder van oplossingen enterprise content management, document management en workflow, zal haar oplossingen voor digitale factuurverwerking presenteren op het Factuurcongres XS. Dit congres vindt op 5 november plaats bij de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. BCT richt zich tijdens het evenement niet alleen op factuurautomatisering, maar pleit ook voor een bredere kijk op het efficiënt inrichten van financiële processen.

Raf Withofs, Business Developer bij BCT: “Wij zijn sterk op het gebied van factuurautomatisering, en dat is waar de meeste bedrijven ons van zullen kennen. Maar wij willen tijdens het congres juist laten zien dat factuurautomatisering maar één onderdeel is in het geheel aan financiële processen. Alleen door de juiste inzet van oplossingen kunnen organisaties echt aanzienlijke kosten besparen.” Volgens Withofs is ketenintegratie het sleutelwoord. “Wij willen bereiken dat bedrijven ook andere processen rondom de financiële afdeling optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan contractbeheer, verkoopfacturen, inkoopbeleid, ordermatching en het bestelproces.”

Gemeente Horst aan de Maas zal tijdens het evenement optreden als ambassadeur voor BCT. Daarnaast zal Joost Pieter Smeth, CFO van Nyenrode Business Universiteit, een presentatie geven over de samenwerking met BCT. De universiteit koos een aantal jaar geleden voor Corsa/Invoice van BCT voor het herkennen en verwerken van facturen. Aangezien Nyenrode per jaar zo’n 15.000 facturen ontvangt, zorgde dit voor een aanzienlijke efficiëntieslag bij de oudste particuliere universiteit in Nederland. Met de oplossing worden facturen gescand en vervolgens automatisch in een workflow gezet, zodat de juiste behandelaars en budgetverantwoordelijken deze in hun werkvoorraad zien. Het is in één oogopslag duidelijk waar een factuur zich in de organisatie bevindt en bovendien raken facturen niet meer kwijt. Sinds eind 2011 is de organisatie zelfs overgestapt op de e-invoice oplossing van BCT, waarmee nog meer tijdswinst en kostenbesparingen gerealiseerd worden.

Het Factuurcongres XS is de spin-off van het jaarlijkse succesvolle Factuurcongres. Het evenement is bedoeld voor organisaties groter dan 25 fte en/of een groot factuurvolume en die concreet aan de slag willen gaan met factuurautomatisering of e-factureren. Tijdens het congres kunnen organisaties en leveranciers tijdens een informatiemarkt, 1-op-1-gesprekken en presentaties met elkaar in contact komen.

Rate this post

Print Friendly