Eindhoven, 9 oktober 2012 – Werknemers hebben niet continu inzicht in elkaars werkzaamheden en er wordt weinig kennis gedeeld op de werkvloer. Bijna een kwart van de respondenten (23 procent) geeft aan dat collega’s minimaal of zelfs geen inzicht hebben in de status van hun werkzaamheden. Wel weet een grote meerderheid (60 procent) van hun collega’s waar ze ongeveer mee bezig zijn en houden ze elkaar hiervan op de hoogte. Dit blijkt uit een onderzoek van VDD IQware, ontwikkelaar en leverancier van het Enterprise Content Management (ECM) systeem Hyarchis.Net, onder medewerkers van uiteenlopende sectoren.

Ook is de kennisdeling tussen medewerkers en hun leidinggevende weinig efficiënt. Bijna 30 procent van de respondenten geeft aan dat leidinggevenden minimaal tot geen inzicht hebben in de status van de dagelijkse taken van hun medewerkers. Wel geeft 53 procent van de ondervraagden aan dat zij afspraken hebben om de voortgang te bespreken. Het hebben van digitaal, real-time inzicht is belangrijk, want de stijgende kosten, lagere marges en veeleisende klanten zorgen ervoor dat organisaties efficiënter moeten werken. Hier kunnen dus nog grote stappen worden gemaakt.

“Optimale digitale kennisdeling zorgt voor meer transparantie en regie over de informatievoorziening. Dit leidt tot een efficiënte werkwijze en samenwerking tussen collega’s, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening verbetert”, aldus Serge Leclercq, commercieel directeur van VDD IQware. “De grondslag hiervoor is Case Management. Dit bevordert de informatie- en kennisdeling tussen medewerkers, en maakt dat de informatie completer, beter georganiseerd en toegankelijker is. Zo kunnen medewerkers op de afdeling klantenservice direct de status van een case inzien en hebben leidinggevenden met één druk op de knop een actueel statusoverzicht van alle lopende cases.”

Een whitepaper over efficiënt werken in een optimaal, gestructureerd werkproces is hier te downloaden.

 

Rate this post

Print Friendly