Breukelen, 16 oktober 2012 – Xerox introduceert twee nieuwe Nuvera productiesystemen, het Nuvera 157 EA Production System en het Nuvera 314 EA Perfecting Production System. De machines hebben een snelheid van respectievelijk 157 en 314 afdrukken per minuut en zijn daarmee de meest productieve zwart-wit systemen voor losse vellen in de grafische markt. De machines kenmerken zich niet alleen door de snelheid, maar ook door de scherpe afdrukkwaliteit en de mogelijkheid om te drukken op een brede range aan papiersoorten en -formaten. Gebruikers kunnen kiezen voor een enkele of voor een dubbele printengine, waarmee dubbelzijdig twee keer zo snel kan worden afgedrukt.

Rob Stokmans, Marketing Manager grafische industrie bij Xerox Nederland: “De trend naar kleinere oplagen zet zich ook bij zwart-wit drukwerk nog onverminderd door. Hierdoor vertegenwoordigt digitale productie van zwart-wit drukwerk nog steeds een belangrijke markt, bijvoorbeeld bij het on demand drukken van boeken en rapporten. Maar dan moet dit soort drukwerk wel zo productief mogelijk, in de hoogste kwaliteit en tegen een lage kostprijs worden geproduceerd.”

Snelle en flexibele zwart-wit productie

Met de nieuwe production stacker kunnen printopdrachten al van de uitleg worden gehaald terwijl het systeem doorgaat met de productie. De afdrukken worden afgeleverd op 61 cm hoogte zodat ze snel, efficiënt én ergonomisch verantwoord kunnen worden uitgenomen.

De machines kunnen een breed scala aan papiergewichten, -soorten en -maten verwerken, zonder dat dit invloed heeft op de afdruksnelheid. De machines verwerken vellen tot 320 mm x 490 mm. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en interessante kostenbesparingen.

Rob Stokmans: “Grafimedia bedrijven kunnen aantrekkelijke ROI’s verwachten voor vrijwel elke drukwerktoepassing die zij op deze uiterst productieve systemen produceren. Deze machines bieden een uitstekende zwart-wit afdrukkwaliteit, productiviteit, betrouwbaarheid (uptime) en een groot aanbod van inline of nearline afwerkoplossingen.”

Uitbreiding voor volledige Nuvera lijn

Naast de production stacker en de standaard afdrukmogelijkheden op grotere velformaten zijn er meer vernieuwingen in het Nuvera portfolio.

• De Xerox FreeFlow Print Server updates bevatten nieuwe security standaarden, een verbeterde gebruikersinterface en verbeteringen in de verwerking van TIFF-afbeeldingen vanuit enkele belangrijke mainframe datastromen.

• De onlangs aangekondigde Xerox IntegratedPLUS Finishing Solution voor brochures verwerkt opdrachten van input tot output zonder tussenkomst van een operator. Het slimme van deze IntegratedPLUS inline afwerkingstoepassing, is dat drukwerkopdrachten die nabewerking nodig hebben, kunnen worden verdeeld over meerdere digitale printers in de drukkerij, ook al zijn deze zelf niet uitgerust met inline afwerksystemen. Deze opties zijn beschikbaar voor alle Nuvera systemen die geïnstalleerd zijn na oktober 2009.

• Het Production Information Management System traceert de prestaties van de machine, zoals de status en de productiviteitsstatistieken, zodat er op meerdere Xerox machines real-time productie kan worden gedraaid, onafhankelijk van de locatie (optionele functie).

Beschikbaarheid

De Xerox nieuwe Nuvera productiesystemen zijn per direct beschikbaar via directe verkoopkanalen van Xerox, resellers en concessionaires.

 

Rate this post

Print Friendly