Steeds meer gepensioneerden willen geen papieren pensioenstrook meer als ze de keuze voorgelegd krijgen. Ze zijn al gewend aan een digitale bankafschrift in hun bankomgeving. Ervaring leert dat het met de pensioenpost feitelijk niet anders is. Men vindt het prima om ook deze digitaal binnen internetbankieren te ontvangen. Overzichtelijk bij de bijschrijving! Andere belangrijke pluspunten die men noemt: Alert functie voor de ontvangst van nieuwe post; Eén plek voor facturen en waardedocumenten; 7 jaar veilig archief; beschikbaarheid en privacy verzekerd.

Multichannel communiceren heeft de toekomst. Alleen traditioneel via papier communiceren met deelnemers heeft nadelen. Het levert een papierenwaterval op, het is duur, is langzaam, kan kwijtraken en wordt minder gelezen. En dat terwijl steeds meer deelnemers de voorkeur geven aan een digitale UPO of pensioenstrook via FiNBOX. De wet staat digitale pensioenpost ook toe. “Natuurlijk geldt dat niet alle deelnemers direct morgen zullen kiezen voor digitaal. Dat is waarom wij een multichannel concept aanbieden”, vervolgt Rieko Kester, directeur van FiNBOX service provider Bluem.

De ervaring van pensioenfondsen met FiNBOX is positief. De cijfers van ABN AMRO Pensioenfonds bijvoorbeeld spreken boekdelen. Ruim 50% van haar deelnemers heeft al gekozen voor FiNBOX en ontvangt geen papieren pensioenpost meer. Het Pensioen Forum 2012 bevestigt deze tendens. Steeds meer fondsen bekijken hoe zij kunnen aansluiten op FiNBOX. Dit is geen verrassing vertelt Rieko Kester. “Met FiNBOX kan een pensioenfonds fors besparen op uitgaande documentstromen. Een digitale UPO kost bijvoorbeeld slechts een tiende van de fysieke variant. Tel daarbij op de winst voor het milieu en de deelnemers zelf en de beslissing om multichannel te gaan is niet meer zo moeilijk”. Een bijkomstig voordeel is dat de strook en bancaire bijschrijving in dezelfde omgeving zichtbaar is. Wel zo logisch.

FiNBOX feiten:

– FiNBOX is een initiatief van ABN AMRO, ING, Rabobank en billing service providers;

– Betaalvereniging Nederland is merkhouder van FiNBOX;

– FiNBOX: Financiële inbox binnen internetbankieren voor acceptgiro’s, facturen, loonstroken, polissen en pensioenpost;

– Bereik: Meer dan 11 miljoen internetbankierders;

– Ruim een half miljoen gebruikers;

– Meer dan 200 verzenders;

– 7 jaar archief;

– Ruim 35.000 werkgevers kunnen loonstroken afleveren via FiNBOX

 

Rate this post

Print Friendly