Nessos, specialist op het gebied van Enterprise Content Management (ECM) en Document Management (DMS), heeft Pierre Kraakman (49) aangesteld als Senior ECM Consultant. In deze functie is hij verantwoordelijk voor adviestrajecten, uitrol en implementatie van ECM-systemen bij klanten. Hij  heeft zich als doel gesteld bedrijven te helpen hun ECM-systeem optimaal in te zetten als informatiebron.

Pierre is een visionair op het gebied van ECM. In zijn laatste functie als business-analist bij zorgverzekeraar VGZ stond hij aan de basis van de ontwikkeling van een kenniscentrum voor DM Services. Naast zijn functie bij Nessos blijft Pierre zich als mentor bij Electronic Documents Professionals van Xplor International richten op het delen van kennis op het gebied van informatiemanagement, met als doel het kennisniveau van ECM naar een hoger niveau te brengen.

Pierre Kraakman over zijn keuze voor Nessos: “Kennis delen is een must. Mijn ervaring is dat je alle kennis die je deelt uiteindelijk weer terugkrijgt. Zo zie ik dat ECM bij veel organisaties niet optimaal wordt benut, daar wil ik vanuit Nessos verandering in brengen. E-mailmanagement wordt door veel bedrijven bijvoorbeeld nog niet gebruikt, terwijl de grote hoeveelheid decentraal opgeslagen e-mails veel, niet toegankelijke, informatie bevatten.”

Ernesto Lopez Vega, managing partner en mede-oprichter van Nessos: “Wij zijn zeer blij met de komst van Pierre. Met zijn jarenlange ervaring in de financiële sector is hij een goede aanvulling op ons team van ervaren ECM Consultants. Zijn visie sluit volledig aan op de visie van Nessos. Zo kijken we vanuit de businessvraag naar documentmanagement en bedenken we van daaruit een passende oplossing in plaats van vanuit de IT-vraag.”

Rate this post

Print Friendly